Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Masterplan recreatie Keperenberg in de vuilbak?

Masterplan recreatie Keperenberg in de vuilbak?

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Masterplan recreatie Keperenberg in de vuilbak?

Door een vergunningsaanvraag goed te keuren voor een permanente tentconstructie aan de tennisclub in Itterbeek, gooit het schepencollege het masterplan Keperenberg in de prullenmand. De constructie zal het onmogelijk maken om het beoogde multifunctionele recreatiegebouw op de geplande locatie te bouwen. De verbindende visie voor de site, door de gemeenteraad goedgekeurd en tot stand gekomen na een participatietraject, zakt zo in elkaar. Andere verenigingen en gebruikers blijven nog maar eens in de kou staan, zegt politieke partij Denk.

Tegen beslissing masterplan Keperenberg

Het college gaat hiermee in tegen de beslissing van de gemeenteraad die het masterplan Keperenberg goedkeurde. De tentconstructie staat immers haaks op de voorziene inplantingen en de kernideeën van het masterplan (nog steeds te bekijken op de gemeentelijke website): deelgebruik van de ruimtes, herstel van het uitzicht op de vallei, een centraal ontmoetingsplein,…  Er bestaat ook geen door de gemeenteraad goedgekeurde overeenkomst met de gemeente die zo’n constructie op gemeentelijke grond zou toelaten.  

Het advies van de eigen diensten op deze aanvraag was dan ook negatief. De permanente stalen tentconstructie zal een hoogte hebben van 12m, wat 2m hoger is dan de opblaasbare constructie die er nu enkel tijdens de wintermaanden staat. Door de helling van het terrein en de omgeving zal deze constructie een enorme landschappelijke impact hebben en, zonder enige architecturale waarde, van zeer ver te zien zijn. Het project is dan ook niet verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening.  

Honderdduizenden euro's weggesmeten geld

De masterplanstudies voor de site hebben de gemeente al honderdduizenden euro’s gekost die nu weggesmeten geld blijken. Niet in het minst omdat het huidige bestuur het nodig vond om de oefening uit 2017 nog eens opnieuw te maken en dan maar een schadevergoeding te betalen aan de vorige ontwerpers. Er lag toen nochtans een intelligent plan klaar met een zeer groot draagvlak bij alle gebruikers in Itterbeek. Had men toen doorgepakt, stond het recreatiegebouw er vandaag al voor dezelfde prijs die men nu zal moeten betalen voor enkel een sporthal. En dat met méér overdekte tennisterreinen, een 2e zwembad én een beperkter ruimtegebruik en hoogte dankzij een intelligente inplanting in de helling.  

Het schepencollege toont met deze beslissing aan dat het niet vies is van enig favoritisme en op vraag van één club het vele werk en de waardevolle plannen zonder schroom naast zich neer legt. Denk Dilbeek begrijpt dat de club vooruit wil en niet langer wenst te wachten op het talmende gemeentebestuur, maar betreurt dat men nu cavalier seul speelt en hierdoor de toekomstplannen voor de site hypothekeert. We steunen de Dilbeekse tennisclubs in hun ambitie om top-tennisinfrastructuur te hebben in onze gemeente en zijn er van overtuigd dat dit mogelijk is door intensieve samenwerking. Denk Dilbeek vraagt dat de club nu even op de rem gaat staan. Met een nieuw gemeentebestuur dat wel wil investeren in multifunctionele vrije-tijdsinfrastructuur, wil Denk Dilbeek dan snel werk maken van de verbindende plannen op de Keperenberg.  

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren