Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuw asielcentrum op grens met Dilbeek

Nieuw asielcentrum op grens met Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De gemeente Dilbeek wenst te reageren op het feit dat er een nieuw opvangcentrum komt in de gemeente Molenbeek, op een boogscheut van de gemeente Dilbeek.

Wij betreuren dat wij op geen enkel moment gehoord zijn in het kader van deze beslissing. Wij hebben dit moeten vernemen via de pers. Dit strookt volgens ons niet met de beginselen van deugdelijk bestuur en het feit dat lokale beslissingen tijdig moeten worden verwittigd.

Het nieuwe centrum ligt zich slechts op een 50 à 100tal meter van de Dilbeekse grens en bevindt zich in een dichtbevolkte wijk.

Reeds 350 minderjarige Afghanen in Dilbeek opgevangen

Bovendien huisvest Dilbeek reeds een asielcentrum voor ongeveer 350 minderjarige Afghanen en dit op slechts twee kilometer van het nieuwe centrum.

Wij hebben onze bezorgdheden over de aanpak en de inplanting reeds geuit aan staatssecretaris voor Asiel & Migratie de Moor, de provinciegouverneur, de minister- President, minister van Binnenlandse zaken en de premier.

We benadrukken dat Dilbeek zijn rol wil spelen op het vlak van de asielproblematiek, maar onze grenzen zijn bereikt. Alhoewel het centrum op amper een boogscheut van Dilbeek ligt, vinden wij het zeer jammer dat wij niet betrokken zijn bij deze beslissing.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren