Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwbouw woonzorgcentrum Breugheldal wordt in vraag gesteld

Nieuwbouw woonzorgcentrum Breugheldal wordt in vraag gesteld

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwbouw woonzorgcentrum Breugheldal wordt in vraag gesteld

Op de gemeenteraad van vorige dinsdag (28/11) werden de gemeenteraadsleden op de hoogte gesteld dat het college van burgemeester en schepenen Dilbeek de intentie heeft om de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum op basis van de huidige plannen stop te zetten. Dit heeft geen impact op de huidige werking van het woonzorgcentrum. In een persmededeling noemt Denk het woonzorgcentrum het volgende slachtoffer van het bestuur.

Dilbeek financieel gezond houden

Door de economische context van vandaag, heeft ook gemeente Dilbeek te kampen met sterk stijgende kosten, bijvoorbeeld door vele loonindexeringen en hogere energie- en grondstofprijzen.

Aan de andere kant, koos het college ervoor om de belastingen voor de Dilbeekse burger de afgelopen 5 jaar niet te verhogen. Om Dilbeek financieel gezond te houden zonder belastingen zwaar te verhogen, moeten er vandaag dus moeilijke keuzes gemaakt worden.

Geen belastingverhoging voor de burger is een zeer bewuste keuze geweest, waar we nog steeds achter staan. We willen Dilbeekse gezinnen én bedrijven niet nog meer onder financiële druk zetten”, verduidelijkt Marc Willen, schepen voor financiën en lokale economie.

Te hoge dagprijs

De kostprijs voor het bouwen van het nieuwe woonzorgcentrum is ook dermate gestegen dat een nieuwbouw op basis van de huidige plannen zou resulteren in een veel te hoge dagprijs voor onze bewoners.

Als bestuur kunnen we niet achter deze dagprijs staan. We willen betaalbare en toegankelijke zorg voor elke burger kunnen bieden”, aldus David De Freyne, schepen voor senioren en patrimonium.

Dilbeek wil daarom het komende jaar verschillende pistes onderzoeken om verdere betaalbare keuzes te maken voor het woonzorgcentrum.

Ondertussen blijft de werking van het woonzorgcentrum onveranderd met kwalitatieve zorg als absolute prioriteit.

Denk Dilbeek verbaasd

Met verbazing verneemt Denk Dilbeek dat, na het multifunctionele recreatiegebouw, het gemeentebestuur ook de stekker trekt uit de vervangingsnieuwbouw voor woonzorgcentrum Breugheldal.  Ook het deel welzijn van het masterplan Keperenberg verdwijnt zo in de vuilbak. Bovendien gebeuren deze strategische beslissingen over de toekomst van onze gemeente volledig in achterkamertjes. Op geen enkel moment werden deze keuzes voorgelegd aan de gemeenteraad(scommissie) of was er iets van de besluitvorming terug te vinden in de collegeverslagen.  

In het Masterplan Keperenberg was naast het recreatieluik ook een welzijnsluik voorzien waarin woonzorgcentrum Breugheldal zou omschakelen naar kleinschalig genormaliseerd wonen. Daarin kunnen bewoners in een huiselijke sfeer in kleinere zorgwoningen verblijven.  Dankzij deze breed gedragen toekomstvisie zouden Dilbekenaren in de toekomst kunnen genieten van dit type opvang. De vernieuwing van het rusthuis is ook hoogdringend. De oudste delen dateren uit het begin van de jaren 80 en voldoen absoluut niet meer aan de huidige normen.  

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dag van de Dilbekenaar 2024
Dilbeek

Dag van de Dilbekenaar 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het dak eraf tijdens de nieuwste editie van Dag van de Dilbekenaar. Met Westrand als locatie voor dit gratis volksfeest omdat het cultuurcentrum zijn 50ste verjaardag viert.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren