Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in Dilbeek

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in Dilbeek

Vorige week liet gemeenteraadslid Kris Peeters (Vlaams Belang Dilbeek) aan partijvoorzitter Tom Van Grieken weten dat hij zijn ontslag neemt uit al zijn mandaten (gemeenteraadslid en provincieraadslid) en functies (regiovoorzitter). Dit om gezondheidsredenen.

In de Dilbeekse gemeenteraad wordt Kris Peeters opgevolgd door Nils Van Roy, oud-voorzitter van de afdeling en op dit ogenblik penningmeester.

Nils Van Roy

Nils Van Roy (Hasselt 1987) is in 1991 met zijn ouders in Itterbeek komen wonen en woont nu in Groot-Bijgaarden. Beroepshalve is Nils IT-consultant nadat hij toegepaste informatica (applicatieontwikkeling) studeerde.  Tijdens zijn studententijd was hij Praeses van de NSV (Nationalistische studentenvereniging) in Hasselt en daarna volgde hij Tom Van Grieken op als Senior Seniorum van NSV Nationaal. Van 2013 tot 2020 was hij lid van de Raad van Bestuur van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ).

In Dilbeek kwam hij in 2012 als onafhankelijke op op de lijst Vernieuwing en in 2018 op de Vlaams Belanglijst. Sinds 2023 volgt hij voor het Vlaams Belang de vergaderingen van de EVA-vzw Gemeentelijke Kinderopvang van de gemeente Dilbeek.

Kris Peeters

Kris nam in 2018 voor het eerst deel aan verkiezingen. Als lijsttrekker werd hij verkozen tot gemeenteraadslid. Peeters is gewezen architect en hij volgde vooral de dossiers ruimtelijke ordening van nabij op. Vlaams Belang Dilbeek wil Kris enorm bedanken voor zijn inzet als gemeenteraadslid.

Kris Peeters (en Vlaams Belang) is de énige die zich inzette tegen de komst van de hoogbouw aan het treinstation in de Dilbeekse Saviowijk. Vlaams Belang verdeelde een ontwerp van bezwaarschrift tegen de hoogbouw en het aantal bouwlagen in dit ontwerp. Dit wordt trouwens in de gemeenteraad van 28 november besproken en Nils Van Roy zal nogmaals onze bezwaren uiteenzetten en tegen dit ontwerp stemmen.

In de Vlaams-Brabantse provincieraad kwam Kris Peeters als opvolger in de provincieraad. Hij wordt daar nu opgevolgd door Daniël Fonteyne, gemeenteraadslid in Galmaarden en oud-provincieraadslid.

Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Aandachtspunten voor Nils worden zeker de toenemende verfransing en vervreemding in onze gemeente. De toenemende grond- en woningprijzen waardoor jonge Dilbekenaren in Dilbeek geen toekomst meer hebben.

Vlaams Belang Dilbeek is van oordeel dat de Dilbeekse meerderheid het laatste jaar de ontevredenheid over het beleid heeft doen groeien. Denken we maar aan de zeer ongelukkige wijziging van de huisvuilophaling. De geplande hoogbouw aan het treinstation in Savio. De nieuwe woonwijk in Itterbeek en de geplande sluiting van het dagverzorgingscentrum, waarbij eigen Dilbekenaren in de kou komen te staan, samen met hun mantelzorgers.

Vlaams Belang staat voor een Vlaams, veilig, groen en leefbaar Dilbeek. Allemaal punten waar de huidige meerderheid en de vorige meerderheden veel te weinig aandacht aan hebben geschonken. Vlaams Belang Dilbeek kijkt dan ook verwachtingsvol uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren