Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in Dilbeek

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in Dilbeek

Vorige week liet gemeenteraadslid Kris Peeters (Vlaams Belang Dilbeek) aan partijvoorzitter Tom Van Grieken weten dat hij zijn ontslag neemt uit al zijn mandaten (gemeenteraadslid en provincieraadslid) en functies (regiovoorzitter). Dit om gezondheidsredenen.

In de Dilbeekse gemeenteraad wordt Kris Peeters opgevolgd door Nils Van Roy, oud-voorzitter van de afdeling en op dit ogenblik penningmeester.

Nils Van Roy

Nils Van Roy (Hasselt 1987) is in 1991 met zijn ouders in Itterbeek komen wonen en woont nu in Groot-Bijgaarden. Beroepshalve is Nils IT-consultant nadat hij toegepaste informatica (applicatieontwikkeling) studeerde.  Tijdens zijn studententijd was hij Praeses van de NSV (Nationalistische studentenvereniging) in Hasselt en daarna volgde hij Tom Van Grieken op als Senior Seniorum van NSV Nationaal. Van 2013 tot 2020 was hij lid van de Raad van Bestuur van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ).

In Dilbeek kwam hij in 2012 als onafhankelijke op op de lijst Vernieuwing en in 2018 op de Vlaams Belanglijst. Sinds 2023 volgt hij voor het Vlaams Belang de vergaderingen van de EVA-vzw Gemeentelijke Kinderopvang van de gemeente Dilbeek.

Kris Peeters

Kris nam in 2018 voor het eerst deel aan verkiezingen. Als lijsttrekker werd hij verkozen tot gemeenteraadslid. Peeters is gewezen architect en hij volgde vooral de dossiers ruimtelijke ordening van nabij op. Vlaams Belang Dilbeek wil Kris enorm bedanken voor zijn inzet als gemeenteraadslid.

Kris Peeters (en Vlaams Belang) is de énige die zich inzette tegen de komst van de hoogbouw aan het treinstation in de Dilbeekse Saviowijk. Vlaams Belang verdeelde een ontwerp van bezwaarschrift tegen de hoogbouw en het aantal bouwlagen in dit ontwerp. Dit wordt trouwens in de gemeenteraad van 28 november besproken en Nils Van Roy zal nogmaals onze bezwaren uiteenzetten en tegen dit ontwerp stemmen.

In de Vlaams-Brabantse provincieraad kwam Kris Peeters als opvolger in de provincieraad. Hij wordt daar nu opgevolgd door Daniël Fonteyne, gemeenteraadslid in Galmaarden en oud-provincieraadslid.

Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Aandachtspunten voor Nils worden zeker de toenemende verfransing en vervreemding in onze gemeente. De toenemende grond- en woningprijzen waardoor jonge Dilbekenaren in Dilbeek geen toekomst meer hebben.

Vlaams Belang Dilbeek is van oordeel dat de Dilbeekse meerderheid het laatste jaar de ontevredenheid over het beleid heeft doen groeien. Denken we maar aan de zeer ongelukkige wijziging van de huisvuilophaling. De geplande hoogbouw aan het treinstation in Savio. De nieuwe woonwijk in Itterbeek en de geplande sluiting van het dagverzorgingscentrum, waarbij eigen Dilbekenaren in de kou komen te staan, samen met hun mantelzorgers.

Vlaams Belang staat voor een Vlaams, veilig, groen en leefbaar Dilbeek. Allemaal punten waar de huidige meerderheid en de vorige meerderheden veel te weinig aandacht aan hebben geschonken. Vlaams Belang Dilbeek kijkt dan ook verwachtingsvol uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Zomerbar Hoeve Heierveld
Asse

Zomerbar Hoeve Heierveld

Hoeve Heierveld is een kleinschalige zorghoeve van het MPC Sint Franciscus
gesitueerd in een groene en rustgevende oase te midden van de velden in Asse,
aan de rand van Kobbegem.

Lees meer »
Kobbegem Kermis gaat weer voluit
Asse

Kobbegem Kermis gaat weer voluit

Van 19 tot 22 juli vindt in de schaduw van de Mort Subite brouwerij de gezellige, volkse
Kobbegem Kermis weer plaats. Dit jaar staat er een gevarieerd programma klaar voor jong en
oud.

Lees meer »
  • Adverteren

Wilderspark: voortgang en planning

De aanhoudende ongunstige weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat het terrein van het Wilderspark sinds november 2023 ontoegankelijk is voor zwaar werkmateriaal waardoor de aannemer geen werken kan uitvoeren.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren