Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Onderhoudswerken op Ninoofsesteenweg (N8) aan kruispunt met Kalenbergstraat en Verheydenstraat

Onderhoudswerken op Ninoofsesteenweg (N8) aan kruispunt met Kalenbergstraat en Verheydenstraat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Onderhoudswerken op Ninoofsesteenweg (N8) aan kruispunt met Kalenbergstraat en Verheydenstraat
Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, plant onderhoudswerken op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. We geven de weg op drie locaties een grondige opknapbeurt. De werken starten op maandag 7 augustus 2023 en duren volgens de huidige planning 7 weken. De weg blijft tijdens de werken aan een weghelft steeds open voor het verkeer. Comfortabel rijden op vernieuwd wegdek We werken op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek vanaf de rotonde voor de Aldi tot net voorbij het kruispunt met de Kalenbergstraat en Verheydenstraat, een afstand van ongeveer 250 meter. Op drie locaties breken we de rijweg volledig op en leggen er nieuwe fundering en asfaltverharding aan. De riooldeksels in de rijweg laten we beter aansluiten met het asfalt zodat omwonenden geen trillingen meer ervaren. We maken van de werken gebruik om enkele slechte delen van de fietspaden mee te vernieuwen. 7 weken werken in 3 fasen De werken starten op maandag 7 augustus 2023 en duren 7 weken. Volgens de huidige planning kunnen we de werken eind september 2023 afronden. We werken in 3 fasen op de 3 verschillende locaties: ● Fase 1 : weghelft richting Brussel vanaf de rotonde voor de Aldi tot voor het kruispunt met de Kalenbergstraat. ● Fase 2 : weghelft richting Ninove, aan het kruispunt met de Kalenbergstraat en Verheydenstraat. ● Fase 3 : weghelft richting Brussel, net na het kruispunt met de Kalenbergstraat en Verheydenstraat. Verkeer rijdt per fase in beide richtingen op 1 versmalde rijstrook: De Ninoofsesteenweg (N8) blijft tijdens de volledige duur van de werken open voor verkeer op een van beide weghelften. ● Voetgangers en fietsers kunnen de werken in beide richtingen passeren op het voet- en fietspad naast de weghelft waar geen werken zijn. ● Openbaar vervoer: de buslijnen 127, 128, 136 en 810 kunnen vertraging oplopen. Actuele informatie is steeds terug te vinden via delijn.be/routeplanner. ● Gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen over één versmalde rijstrook op de weghelft waar geen werken zijn. o Vanuit de Kalenbergstraat en Verheydenstraat slaat u verplicht rechtsaf naar de Ninoofsesteenweg. o Tijdens fase 1 is de Flettestraat enkel bereikbaar voor bestemmingsverkeer. o De Aldi is tijdens fase 1 enkel bereikbaar via de Kalenbergstraat. Ook uitrijden gebeurt via deze straat. o Tijdens fase 2 is de Verheydenstraat volledig afgesloten. Actuele informatie via www.wegenenverkeer.be Op www.wegenenverkeer.be/dilbeek vindt u alle actuele informatie en groter kaartmateriaal over het project. Met vragen over het project en de werken kan u ons contacteren via meldpuntwegen.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren