Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Parkeervakken in de d’Arconatistraat

Parkeervakken in de d'Arconatistraat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Parkeervakken in de d’Arconatistraat
Onlangs werden parkeervakken aangebracht in de d’Arconatistraat tussen de Ketelheidestraat en de Kasteelstraat. Het aanbrengen van deze parkeervakken in combinatie met een parkeerverbod op een aantal stukken, kadert in een groter plan om de straat veiliger te maken, niet in het minst voor schoolgaande kinderen.

Verkeersonveilige situaties

Het ongestructureerd parkeren op de d’Arconatistraat in de buurt van de schoolomgeving, leidt tot verkeersonveilige situaties. Kruisen is niet altijd mogelijk, auto’s staan kop aan kop met als neveneffect dat de voetpaden als rijstrook worden gebruikt. Bovendien heeft het ongestructureerd parkeren als gevolg dat ook de doorstroming op te wensen overlaat. Nu werden er parkeervakken aangebracht in functie van de parkeernoden van bewoners zonder garage of oprit, de school en de aanwezige handelszaak. Buiten de parkeervakken geldt een parkeerverbod.

Fietspad

Vele ouders en het oudercomité van basisschool De Vlinder klagen de onveiligheid aan voor (jonge) fietsers. Een terechte bezorgdheid waar de gemeente wenst op in te spelen. De gemeente werkt daarom aan een oplossing om een tweerichtingsfietspad aan te leggen aan de minst bebouwde zijde, tussen de Ketelheidestraat en het kruispunt met de Stationsstraat. De ruimte is echter beperkt, rekening houdend met de parkeerstroken en de voetpaden die ook noodzakelijk zijn. Om te beginnen zal er een fietspad van 2,5m breed aangelegd worden in het deel tussen de Ketelheidestraat en de basisschool. Vervolgens wordt het tweede deel van de straat aangepakt. Hiervoor moet de as van de weg opgeschoven worden, om meer veilige ruimte te creëren voor de schoolingang. Deze werken zullen mee opgenomen worden, samen met de heraanleg van de Stationsstraat en de Kasteelstraat. Aldus schepen Quaghebeur.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren