Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Politiek debat op Regina Caelilyceum Dilbeek

Politiek debat op Regina Caelilyceum Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Politiek debat op Regina Caelilyceum Dilbeek

Dit jaar mogen veel jongeren voor de eerste keer hun stem uitbrengen. Ook op het Regina Caelilyceum van Dilbeek staat er een hele generatie klaar om het politieke landschap in te kleuren. Om hen te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hadden de leerkrachten geschiedenis een lessenreeks over de Belgische politiek samengesteld. Het sluitstuk hiervan was een politiek debat dat plaatsvond op woensdag 24 april.

Voor dit debat was elke Vlaamse partij vertegenwoordigd: Peter Verlinden (CD&V), Aimen Horch (Groen), Karl Vanlouwe (N-VA), Katleen Bury (Vlaams Belang) en Kemal Bilmez (PDVA). Zelfs burgemeesters Irina De Knop (Open VLD) en Hans Bonte (Vooruit) lieten respectievelijk Lennik en Vilvoorde achter om de leerlingen te overtuigen van hun standpunten. Er waren vijf thema’s die de zesdejaars zelf gekozen hadden en waarover ze stellingen hadden geformuleerd. De discussies gingen over onderwijs, klimaat, defensie, mobiliteit en migratie. VRT-journalist Bart Verhulst leidde het debat in goede banen. Dankzij deze kopstukken zijn de zesdejaars meer dan voldoende voorbereid om op 9 juni naar de stembus te gaan.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren