Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Regio DILBEEK: aangepaste busdienst vanaf 1 september

Regio DILBEEK: aangepaste busdienst vanaf 1 september

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Regio DILBEEK: aangepaste busdienst vanaf 1 september

Vanaf 1 september wordt de dienstregeling in de regio Dilbeek tijdelijk lichtjes aangepast. Om personeelsredenen is De Lijn genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven om zodoende de nodige versterking te kunnen bieden daar waar er nood is. Dit heeft in de regio Dilbeek enkele lichte aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. Deze bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn.

Diverse bedrijfssectoren kampen momenteel met een personeelstekort. Dit is onder meer flink voelbaar in het openbaar vervoer en de transportsector. Ook De Lijn ontsnapt daar helaas niet aan. De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is ​ een aanzienlijke uitdaging, vooral in regio’s waar de concurrentie groot is. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg.
Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke en lichte aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.

Betrokken lijnen

Om dit mogelijk te maken, wordt tijdelijk de dienstregeling van enkele lijnen in de regio Dilbeek lichtjes aangepast. Op bepaalde routes met een groot aanbod wordt de frequentie enigszins verlaagd zonder dat dit aanzienlijke problemen veroorzaakt. Drukke lijnen en schoolritten worden gevrijwaard.
Op de volgende lijnen zal de dienstregeling aangepast worden door enkele ritten tijdelijk structureel te schrappen:

 • 126 Ninove – Brussel-Noord
 • 136 Groot-Bijgaarden – Alsemberg/Dilbeek
 • 116 Brussel-Zuid – Sint-Katharina-Lombeek
 • 118 Brussel-Zuid – Schepdaal
 • 117 Dilbeek – Brussel-Zuid
 • 116 Brussel-Zuid – Itterbeek
 • 355 Liedekerke – Borchtloombeek
 • R29 Dilbeek – Brussel-Noord
 • 127 Brussel-Noord – Ninove/Dilbeek

 

De Lijn doet er alles aan om de hinder voor de reizigers op deze lijnen zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren. ​ ​

Personeelstekort

Ondertussen blijft De Lijn volop verder inzetten op het recruteren van bijkomende personeelsleden. Geïnteresseerde kunnen voor het jobaanbod van De Lijn terecht op de bedrijfswebsite.
De Lijn verontschuldigt zich alleszins voor het ongemak, en zet alles op alles om zo snel mogelijk de aangepaste ritten te kunnen normaliseren. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

 • Postzegel@telenet.be
 • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
 • Adverteren
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Postzegel@telenet.be
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren