Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Start van wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle op 6 mei

Start van wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle op 6 mei

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Start van wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle op 6 mei

Op 6 mei gaan de wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle van start. Deze werken worden reeds geruime tijd voorbereid. Wat zal er precies gebeuren? Niet alleen zal de weg – inclusief fundering – volledig vernieuwd worden,  maar er zal ook werk gemaakt worden van nieuwe fiets -en voetpaden. Op sommige plaatsen zal ook de riolering hersteld worden, voor zover deze nog niet gerenoveerd waren.

 De Brusselstraat, een belangrijke verkeersader in Sint-Ulriks-Kapelle, zal een volledige facelift ondergaan om de veiligheid en het comfort van zowel gemotoriseerd verkeer, voetgangers als fietsers te verbeteren,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur, “We willen met deze werken een duurzame en toegankelijke omgeving voor álle weggebruikers creëren.”

 

Wat staat er op het programma?

 1. Aanleg van fietspaden en vernieuwing voetpaden

Om de Brusselstraat fietsvriendelijker te maken – en bij uitbreiding de fietsas tussen Ternat en Dilbeek/Groot-Bijgaarden – zullen in de zone 50 fietspaden worden aangelegd, waardoor fietsers veilig en comfortabel kunnen rijden langs deze route.

In de uitgebreide – en na de werken permanente – zone 30, zullen ruime voetpaden aangelegd worden. Fietsers begeven zich in deze zone op de rijbaan.

 1. Vernieuwing van de openbare ruimte

De herinrichting van de openbare ruimte zal zorgen voor een aantrekkelijkere omgeving voor bewoners en bezoekers. De straat zal structureel volledig heraangelegd worden zodat ze terug goed is voor 10-tallen jaren.

 1. Rioleringherstel

Waar nodig zal de riolering hersteld worden om waterafvoerproblemen aan te pakken en te zorgen voor een efficiënt en betrouwbaar afvoersysteem. Een groot deel van de bestaande riolering werd reeds inwendig gerenoveerd met de ‘koustechniek’.

 

Werken afgerond vóór 2025

Zulke omvangrijke werken kunnen niet plaatsvinden zonder de straat af te sluiten. Op die manier kan de aannemer immers doorwerken, zodat de werken op ongeveer een half jaar tijd kunnen afgerond worden. Om de hinder voor de omwonenden te beperken, wordt in 3 grote deelfases gewerkt. Tijdens het bouwverlof wordt in de mate van het mogelijke doorgewerkt. 

Het doorgaand verkeer zal omgeleid worden via de Molenstraat/Ternatstraat/Bodegemstraat. Op kleinere landelijke wegen zoals de Bruggeveldstraat, Oosthoekstraat en Tenbroekstraat zullen tijdelijke maatregelen genomen worden om doorgaand verkeer te ontmoedigen.

De verwachte duur van de werken zal afhangen van verschillende factoren, maar de werken zouden voor het nieuwe jaar afgerond moeten zijn. Over de voortgang van de werken zal regelmatig gecommuniceerd worden op de gemeentelijke communicatiekanalen.

 

Voor meer informatie over de werken: www.dilbeek.be/werken

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

 • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
 • Adverteren
 • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
 • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren