Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Tetra Pak en Aectual transformeren Belgische kantoor met gerecycleerde drankkartons

Tetra Pak en Aectual transformeren Belgische kantoor met gerecycleerde drankkartons

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Tetra Pak en Aectual transformeren Belgische kantoor met gerecycleerde drankkartons

Tetra Pak , wereldleider in voedselverwerking en verpakkingsoplossingen, wijdt officieel hun vernieuwde kantoor in Groot-Bijgaarden in, en blijft zo streven naar een duurzame toekomst. In samenwerking met het erkend Nederlands design- en architectenbureau Aectual is Tetra Pak trots de positie van België als wereldleider in recyclage te versterken. Het nieuwe kantoor is ontworpen met innovatieve materialen op basis van gerecycleerde drankkartons en zet de standaard voor duurzaam werkplekontwerp in heel Europa. 

België heeft een indrukwekkend totaal recyclagepercentage van 79% voor verpakkingsafval, volgens Statbel, wat zijn jarenlange positie als wereldleider in recyclage bevestigt. België blinkt niet alleen wereldwijd uit in recycling, maar dient ook als inspirerend voorbeeld voor buurlanden op het gebied van recycling van plastic en karton, door zowel hun prestatieniveaus als het Europese streefcijfer voor 2025 te overtreffen.

Tetra Pak en Aectual bundelen krachten voor een circulaire, innovatieve economie

Om de positie als wereldleider van België te versterken, transformeerde Tetra Pak het kantoor in Groot-Bijgaarden met materialen die passen bij de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. In samenwerking met het in Amsterdam gevestigde design- en architectenbureau Aectual heeft Tetra Pak unieke en esthetisch aantrekkelijke interieurobjecten en -elementen ontwikkeld. Deze zijn volledig vervaardigd uit PolyAI, wat staat voor polymeren en aluminium uit gerecycleerde drankkartons.

“De recente transformatie van ons kantoor in België toont onze toewijding aan het creëren van duurzame werkplekken die bijdragen aan een gezondere planeet en tegelijkertijd het welzijn van werknemers verbeteren”, zegt Stefan Follet, General Manager Belgium & Internationaal Account Director bij Tetra Pak. “ Bovendien sluit deze duurzame transformatie perfect aan bij de indrukwekkende recyclageprestaties van België, wat we alleen maar kunnen toejuichen en ondersteunen.”

Tetra Pak erkent de waarde van deze samenwerkingen voor toekomstig succes, vult Nathalie Walter, Sustainability Manager France & Benelux bij Tetra Pak, aan: “ We hechten bij Tetra Pak veel waarde aan de actieve betrokkenheid van onze klanten en bedrijfspartners in onze missie om steeds duurzamer te worden en te blijven evolueren. We kijken uit naar een voortzetting van deze vruchtbare samenwerkingen op weg naar een innovatieve toekomst. De transformatie van het Belgische Tetra Pak-kantoor dient als een bron van inspiratie voor velen binnen de industrie”

België is wereldwijd koploper in recyclage: vernieuwde Tetra Pak-kantoor versterkt positie

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren