Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Verenigingen stellen tentoon in jarige Westrand

Verenigingen stellen tentoon in jarige Westrand

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Expo’s van verenigingen

Al 50 jaar heeft Westrand een atelier, een ruimte die in eerste instantie bedoeld was als bowlingzaal. Vandaag is het atelier of het ABK een drukbezochte plek. Niet enkel vinden hier elke dag cursussen en workshops plaats, er zijn ook verenigingen die hier wekelijks hun meest creatieve kant laten zien.

Zo is er Recre-arts die al sinds 1987 bestaat en in het atelier samenkomt om te werken met allerlei teken- en schildertechnieken. De gemiddelde leeftijd is 76 maar tekenen en schilderen houdt de leden jong en ze moedigen elkaar aan in een familiale sfeer. Af en toe organiseren ze een demonstratie of maken ze een uitstap naar een tentoonstelling. Zo gingen ze in 2023 naar de internationale aquarelexpo in Luik.

Kleur en Palet is ontstaan einde jaren 1990 nadat enkele cursisten van het ABK (Atelier Beeldende Kunsten) van Jacky Duyck hun creativiteit vrij wilden uitdrukken zonder deskundige leiding en ze gingen schilderen in een gezellige, warme en creatieve sfeer. Een ‘vrij schilderatelier’ met als doel ‘als vrienden samen schilderen’. Ook extra activiteiten zoals bezoeken aan kunstenaars, uitstappen naar musea of schilderen in de natuur worden georganiseerd.

De iets recentere kunstkring Art After Work, opgericht in augustus 2018, verzamelt zich ook in het atelier van Westrand om samen te schilderen of keramiek te maken en de vriendschapsband aan te wakkeren. Hun vereniging is gegroeid uit vriendschappen die ontstaan zijn uit de lessen van het atelier beeldende kunsten Westrand.

Het organiseren van een expo is voor al deze verenigingen de kers op de taart om hun nieuwe werken aan familie, vrienden of bezoekers te tonen en de vriendschappen te vieren. In de loop van de maand maart komen ze alle drie aan bod.

Info:

Art After work             vrijdag 1 maart tot zondag 3 maart 2024

Kleur en Palet             vrijdag 15 maart tot zondag 17 maart 2024

Recre-arts                   vrijdag 22 maart tot zondag 24 maart 2024

Hier lees je een interview met Recre-arts in de Westrandblog: Recre-arts stelt tentoon in Westrand

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren