Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vernieuwing fietspaden tussen spoorweg en Jan de Trochstraat in Schepdaal

Vernieuwing fietspaden tussen spoorweg en Jan de Trochstraat in Schepdaal

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 16  oktober 2023 in beide richtingen de fietspaden op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. Waar het fietspad vandaag ontbreekt, wordt een volledig nieuw fietspad aangelegd. De hinder blijft beperkt, het verkeer kan over één rijstrook per richting rijden. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 1,5 maand.

Ninoofsesteenweg blijft open voor verkeer

De werken starten op maandag 16 oktober en duren tot eind november. Voordat de werken aan de fietspaden starten, vernieuwen de nutsmaatschappijen ook de nutsleidingen. Voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen voorbij de werken. Fietsers moeten tijdens de werken op de rijbaan fietsen. Voor gemotoriseerd verkeer blijft in beide richtingen één rijstrook open. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Het openbaar vervoer kan hierdoor vertraging ondervinden. Reizigers raadplegen voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Comfortabel fietsen

Tussen de Jan de Trochstraat en de spoorweg vernieuwt Wegen en Verkeer in beide richtingen het fietspad. Waar vandaag het fietspad ontbreekt, komt een volledig nieuw fietspad. Richting Ninove komt een vrijliggend fietspad in plaats van de huidige parkeerplaatsen. Omdat de parkeerplaatsen verdwijnen, wordt ook sluikstorten tegengegaan. In de richting van Brussel wordt een verhoogd fietspad aangelegd. Op dit stuk loopt het fietspad over een afstand van 150 meter langs een vangrail, waardoor het fietspad hier smaller zal zijn.

Invulling missing link naar fietssnelweg

Na de werken kunnen fietsers zich veilig en comfortabel verplaatsen langs de gewestweg. Het nieuwe fietspad richting Ninove sluit aan op de fietssnelweg Denderleeuw – Brussel (F209). Deze verbinding met andere fietsroutes in de omgeving vult een missing link in om comfortabel te fietsen tussen Dilbeek en Brussel.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren