Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vernieuwing fietspaden tussen spoorweg en Jan de Trochstraat in Schepdaal

Vernieuwing fietspaden tussen spoorweg en Jan de Trochstraat in Schepdaal

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 16  oktober 2023 in beide richtingen de fietspaden op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. Waar het fietspad vandaag ontbreekt, wordt een volledig nieuw fietspad aangelegd. De hinder blijft beperkt, het verkeer kan over één rijstrook per richting rijden. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 1,5 maand.

Ninoofsesteenweg blijft open voor verkeer

De werken starten op maandag 16 oktober en duren tot eind november. Voordat de werken aan de fietspaden starten, vernieuwen de nutsmaatschappijen ook de nutsleidingen. Voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen voorbij de werken. Fietsers moeten tijdens de werken op de rijbaan fietsen. Voor gemotoriseerd verkeer blijft in beide richtingen één rijstrook open. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Het openbaar vervoer kan hierdoor vertraging ondervinden. Reizigers raadplegen voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Comfortabel fietsen

Tussen de Jan de Trochstraat en de spoorweg vernieuwt Wegen en Verkeer in beide richtingen het fietspad. Waar vandaag het fietspad ontbreekt, komt een volledig nieuw fietspad. Richting Ninove komt een vrijliggend fietspad in plaats van de huidige parkeerplaatsen. Omdat de parkeerplaatsen verdwijnen, wordt ook sluikstorten tegengegaan. In de richting van Brussel wordt een verhoogd fietspad aangelegd. Op dit stuk loopt het fietspad over een afstand van 150 meter langs een vangrail, waardoor het fietspad hier smaller zal zijn.

Invulling missing link naar fietssnelweg

Na de werken kunnen fietsers zich veilig en comfortabel verplaatsen langs de gewestweg. Het nieuwe fietspad richting Ninove sluit aan op de fietssnelweg Denderleeuw – Brussel (F209). Deze verbinding met andere fietsroutes in de omgeving vult een missing link in om comfortabel te fietsen tussen Dilbeek en Brussel.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
  • Adverteren
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren