Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Westrand houdt traditie Sinterklaasfeest voor senioren in ere

Westrand houdt traditie Sinterklaasfeest voor senioren in ere

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In de archieven van Westrand vinden we het eerste Sinterklaasfeest voor senioren terug op 5 december 1978. Volgens vroegere medewerkers was het Sinterklaasfeest er vanaf  het begin van Westrand. We kunnen dus van een traditie spreken die ook al bijna 50 jaar meegaat. Het publiek is niet meer hetzelfde, maar de werkgroep gaat wel al een heel eindje mee!

Piet Verhasselt, Connie Neefs en Jef Gunst dragen de staf van Sinterklaas al minstens 35 jaar. Voor wie er zich niets bij kan voorstellen: het Sinterklaasfeest is een show die in Westrand wordt gemaakt met liedjes, sketches, dans en een pauze met koffie en taart. Op het einde van de show krijgen alle senioren ook een chocolaatje mee naar huis van de Sint. Er wordt elk jaar rond een thema gewerkt en er zijn altijd een aantal gastartiesten. Vorig jaar hadden we Margriet en Celien, dit jaar kozen we voor meerdere artiesten: Lissa Lewis, Luc Caals, Sam Verhoeven en Marijn De Valck. Het is immers een feestjaar voor Westrand. Deze voorstellingen staan ook altijd enkele dagen op rij om alle geïnteresseerden een kans te geven erbij te zijn. Er wordt ook samengewerkt met verschillende woonzorgcentra die hun bewoners proberen te mobiliseren of die de show livestreamen en op deze manier ook van de show kunnen meegenieten.

Ook de Sint wenst Westrand een gelukkige vijftigste verjaardag. Voor de gelegenheid stelde de werkgroep onder leiding van presentatrice en zangeres Connie Neefs een heus feestprogramma samen met heel wat iconen die ook al in vroegere Sinterklaasfeesten te gast waren. Centrale gast is niemand minder dan Marijn De Valck en topkomiek Luc Caals zorgt voor de vrolijke noot samen met Sam Verhoeven. Zangeres Lissa Lewis is aanstormend talent met wat voor een stem. Het Mechelse handbellenensemble akabelle van de Koninklijke Beiaardschool olv Dina Verheyden zorgt voor vrolijke melodieën. De kers op de taart zijn het ballet Showcase en de trouwe pianisten Dirk Peeters en Eric De Vos. In de jaren ’80 en ’90 waren Jef Burm, Alice Toen en Joke Mattelé ook nauw betrokken bij de organisatie, samen met de muziekprogrammator. Vandaag werkt Alexandra Vanvolsem vanuit Westrand administratie mee aan het welslagen van de shows en Micheline Galle staat in voor het decor, de make-up en de kostuums. Het lichtplan en de techniek worden door de eigen huistechniekers samengesteld en is ook voor hen elk jaar een kans om de lat eens hoog te leggen.

Het Sinterklaasfeest staat zowel op dinsdag 5 als op donderdag 7 december en er zijn nog enkele tickets beschikbaar. Elk jaar is dit een exclusief programma alleen voor Dilbeek met vele artiesten uit verschillende genres. Hopelijk kan het programma in het kader van 50 jaar Westrand het publiek bekoren!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Beweegmarkt
Dilbeek

Beweegmarkt

Onder het motto “Bewegen dóet iets met je” vond ook dit jaar weer de Beweegmarkt plaats in Dilbeek.

Lees meer »
Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, lanceert Dilbeek nu een tweede editie van “Boom zoekt Grond” in samenwerking met de Bûûmplanters.
Dilbeek

Boom zoekt grond

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, lanceert Dilbeek nu een tweede editie van “Boom zoekt Grond” in samenwerking met de Bûûmplanters.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
Aftrap Hopduvelfeesten
Asse

Aftrap Hopduvelfeesten

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september vinden in Asse opnieuw de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten plaats. Optredens o.a. van Pommelien Thijs, Bart Peeters en Les Truttes; lees hier meer voor ticketverkoop.

Lees meer »
  • Radio Rand
Rozenfestival 2024
Sint-Pieters-Leeuw

Rozenfestival 2024

Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Postzegel
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren