Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Westrand start feestjaar met een sprankelend openingsweekend

Westrand start feestjaar met een sprankelend openingsweekend

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Westrand start feestjaar met een sprankelend openingsweekend

In oktober 1973, exact 50 jaar geleden, opende Westrand de deuren. Reden tot feest dus! Op 6, 7 en 8 oktober 2023 zet Westrand het feestjaar in met een ferm openingsweekend. Het moment om het glas te heffen op de verwezenlijkingen van de voorbije 50 jaar én de toekomstige uitdagingen.

Op de eerste steen van Westrand staat te lezen: “Het is een opgave voor elke inwoner van de Westrand dit centrum te maken tot een ware plaats van ontmoeting”. Al 50 jaar lang staat Westrand bekend als een cultuurhuis, een ontmoetingsplek en een iconisch gebouw. Een betonnen kunstwerk op de grens tussen natuur en de bewoonde wereld.

Vandaag anno 2023 is het Westrandgebouw een huis met een cultuurprogramma, een plaats waar verenigingen elkaar ontmoeten, een plek waar projecten ontstaan en alle teams van Vrije Tijd Dilbeek huizen en elkaar vinden.

Programma openingsweekend

Met enige trots stellen we dan ook ons programma voor van het openingsweekend 50 jaar Westrand op 6, 7 en 8 oktober. Wat staat er op het programma de eerste avond? Een bruisende receptie met inspirerende speeches, een betoverend muzikaal intermezzo, heerlijke hapjes en verfrissende drankjes.

Tegelijkertijd zullen we de deuren openen van de bijzondere tentoonstelling: ’50 jaar Westrand, ruimte van ont-moeten’ die tot 5 november loopt. De expo belicht de kernwaarden van Westrand en nodigt bezoekers uit om via objecten het ontstaansverhaal te ontdekken. Bezoekers worden eveneens uitgedaagd om het gebouw te verkennen met al hun zintuigen. Een unieke kans om terug te blikken op het verleden en vooruit te kijken naar de toekomst. Voor aanvang van de vernissage neemt de curator van de tentoonstelling, Laura Lievevrouw, geïnteresseerden mee op sleeptouw in een lezing over het Westrandgebouw. Vol overgave vertelt ze je over deze parel van ruw afgewerkte elementen, ingeplant naast de hoofdstad en op de snijlijn met de Wolfsputten.

Zaterdag en zondag zijn er gratis rondleidingen doorheen het gebouw. Een fascinerende reis door de geschiedenis, compleet met boeiende verhalen, interessante weetjes en een exclusieve blik achter de schermen. Bezoekers die niet kunnen deelnemen aan de rondleidingen, kunnen een feestjaar lang meer te weten komen over Westrands verleden, dankzij allerlei belevingsactiviteiten verspreid door het gebouw, zoals een augmented reality ervaring. 

Zaterdagavond is er muziek met een concert van Brussels Jazz Orchestra die een theatertour doen ter gelegenheid van hun 30e verjaardag. Ze brengen enkele speciale gasten mee naar Dilbeek, waaronder Kommil Foo. Na het concert wordt het publiek getrakteerd op een glaasje.

Zondagnamiddag trekt een wandeling door de omgeving van Westrand naar buiten terwijl er binnen een familievoorstelling is. Sprookjes enzo brengt zijn eigen versie van het bekende verhaal van Pinocchio (+6).

Programma feestjaar

In het hele seizoen 23-24 kan je komen genieten van een mooi programma rond het traject Westrand Buitenstebinnen en Binnenstebuiten met Westrand danst, Westrand klinkt, Westrand verbeeldt, Westrand inspireert enz. Daarnaast komen heel wat iconen en artiesten die in de afgelopen 50 jaar een rol hebben gespeeld op of naast het podium, terug in het seizoen 23-24. Zo denken we aan Chokri Ben Chikha van Action Zoo Humain, Urbanus, Raymond Van het Groenewoud en Gwen Cresens, Kommil Foo, Johan Verminnen, Luc Nuyens en Les Truttes. We gaan op zoek naar 50 vips die per toeval in onze gouden stoel terecht komen, die een gouden ticket hebben kunnen bemachtigen of die een band hebben met ons huis of het getal 50. Deze vips krijgen een aantal verrassingen tijdens het seizoen en zullen ook extra verwend worden op het slotfeest. We sluiten het feestjaar immers af op de Dag van de Dilbekenaar. Op  zaterdag 1 juni sluiten we het feestjaar af met extra randactiviteiten in en rond het gebouw en een gratis slotfeest met een optreden van Les Truttes.

Maar we beginnen dus met een openingsweekend, waar we ook starten met het verzamelen van de Westrandverhalen van ons publiek. Mis dit feestelijke moment niet om samen herinneringen te delen en het glas te heffen op nog eens 50 fantastische jaren Westrand!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren