Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Zondag rondleiding Dilbeek begraafplaats d’Arconatistraat

Zondag rondleiding Dilbeek begraafplaats d'Arconatistraat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Zondag rondleiding Dilbeek begraafplaats d’Arconatistraat

Wat verbindt oorlogsslachtoffer Adelin Moeremans d’Emaus, wetenschapster Margaretha De Ridder en kunstenaar Jean Brusselmans?

Hun graven liggen op de hoofdbegraafplaats van Dilbeek naast nog vele andere boeiende personen. Je vind er graven van priesters, burgemeesters en adellijke families, ook van oud-strijders en verzetslieden, stille getuigen van de twee wereldoorlogen. De begraafplaats weerspiegelt niet alleen de lokale geschiedenis, maar laat de bezoeker ook kennismaken met families, kunstenaars, wetenschappers en schrijvers uit de regio en omstreken.

Wie zijn ze en waarom liggen ze in Dilbeek begraven? Je kan de begraafplaats op eigen houtje bezoeken of met gids. Ook te beluisteren via je favoriete podcastkanaal of via de erfgoedapp.


Ga je graag op zoek naar je familiegeschiedenis? Dat kan. Familiekunde helpt je speuren naar je voorouders in de zaal van de Living (d’Arconatistraat 20, 1700 Dilbeek). Er loopt ook een projectie van ongeveer 150.000 doodsprentjes.


Organisatie: Cultuurplatform Dilbeek ism gemeente Dilbeek.

In samenwerking met: Werkgroep vrijwilligers ism Cultuurplatform Dilbeek, Zender, provincie Vlaams-Brabant, Familiekunde Dilbeek en gemeente Dilbeek.

 

Bijkomende informatie bij locatie:

De begraafplaats van Dilbeek is uitzonderlijk. Bij het ontstaan en de latere uitbreiding waren hoog aangeschreven ontwerpers betrokken. Het is de enige begraafplaats in Vlaanderen waarbij architect Henry Lacoste (1885-1968) bij de aanleg als ontwerper was aangesteld. De eerste uitbreiding gebeurde naar inzicht van de modernistisch landschapsarchitect Jean Canneel-Claes (1909-1989), van wie amper realisaties zijn bewaard. Hun inbreng is nog steeds tastbaar aanwezig in het huidige beeld van deze tuinbegraafplaats. De begraafplaats van Dilbeek is altijd te bezoeken en de podcast kan overal worden beluisterd via de podcastkanalen.

Datum: 
Locatie: Begraafplaats Dilbeek, d’Arconatistraat 35, 1700 Dilbeek
Prijs: Gratis

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dag van de Dilbekenaar 2024
Dilbeek

Dag van de Dilbekenaar 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het dak eraf tijdens de nieuwste editie van Dag van de Dilbekenaar. Met Westrand als locatie voor dit gratis volksfeest omdat het cultuurcentrum zijn 50ste verjaardag viert.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren