Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Op zaterdag 9 maart aanstaande organiseert de Oudstudentenbond VUB vzw haar jaarlijkse benefietquiz ten voordele van BRUCC. Deze ‘reizende’ benefietquiz vindt dit jaar plaats in het GO Atheneum Geraardsbergen. De benefietquiz kadert ook jaarlijks in de lancering van een nieuwe regionale afdeling van de Oudstudentenbond van de Vrije Universiteit Brussel. De nieuwe afdeling werd ‘Geuzenheuvels’ gedoopt en bestrijkt de regio tussen Zenne en Dender.

Op zaterdag 9 maart draaien de grijze hersencellen opnieuw overuren op de jaarlijkse benefietquiz van de OSB VUB vzw. De jaarlijkse VK-cup is een benefietquiz ten voordele van BRUCC, het centrum voor mentaal welzijn ten bate van de VUB-studenten en -personeel. De quiz is vernoemd naar oudvoorzitter Luc Vanhee, wiens bijnaam VK was, en die bezweek aan de gevolgen van psychisch lijden. Om hommage te brengen op een ludieke wijze én tegelijk geld in het laatje te brengen voor een centrum dat zich dagelijks bezighoudt met de verbetering van het mentale welzijn organiseert de alumnivereniging jaarlijks deze benefietquiz. Na een zeer succesvolle editie in Mechelen vorig jaar, wordt de quiz dit jaar georganiseerd in het GO Atheneum van Geraardsbergen. De benefietquiz heeft een C/D-niveau, wat betekent dat het een om een algemene kennisquiz gaat met een zeer toegankelijk niveau.

Dat de quiz georganiseerd wordt in Geraardsbergen is niet helemaal een toeval. De quiz kadert ook jaarlijks in de lancering van een nieuwe regionale afdeling van de Oudstudentenbond van de Vrije Universiteit Brussel. Deze nieuwe regionale afdeling werd ‘Geuzenheuvels’ gedoopt, met referentie naar het mooie glooiende landschap dat het Pajottenland, de Vlaamse Ardennen en de Pays des Collines gemeen hebben. De afdeling bestrijkt het gebied dat grofweg is gelegen tussen de rivieren de Zenne en de Dender. De OSB VUB vzw brengt op deze manier de Alma Mater een beetje van Brussel naar de regio van haar alumni. Op geregelde tijdstippen zullen de vrijwilligers van deze regionale afdeling activiteiten organiseren in deze prachtige regio, gevuld met natuur, cultuur én vele oudstudenten  van de Vrije Universiteit Brussel.

Praktische informatie quiz:

Zaterdag 9 maart 2024, 20u stipt

GO Atheneum Geraardsbergen, Papiermolenstraat 103, 9500 Geraardsbergen

Ploegen van 4 personen, 25€/ploeg

Info en inschrijvingen (vermelding ploegnaam + naam ploegkapitein) per e-mail naar info@osb.be

Eens oefenen voor de quiz? Dat kan via: https://forms.gle/9HUzqTfsAvEcdLnv8

Meer over het hoe en waarom van deze benefietquiz: https://www.osb-vub.be/post/de-vk-cup-niet-zomaar-een-quiz

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.