Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

3 Maart Carnaval top 100 Radio Victoria

3 Maart Carnaval top 100 Radio Victoria

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

3 Maart Carnaval top 100 Radio Victoria

De Nacht van de Carnaval top 100 werd een geweldig feestje. De populairste Halse carnavalhits werden luid meegebruld in de Kazerne in Halle. De Halse radio Victoria kreeg in totaal 7895 stemmen binnen. 

Op nummer 1 van Victoria’s Carnaval top 100 : De Jonge Heren, een nieuwe Halse boysband. Met 4 tieners die de carnavalsmicrobe van hun ouders hebben meegekregen. Ze staan symbool voor de toekomst van het carnaval. Ze vieren feest op Halse muziek en kennen alle liedjes van de voorbije jaren uit het hoofd. Hun liedje “alle doage fieste” schreven de jongens ze zelf. De song werd gelanceerd tijdens de Halse carnavalrevue en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire meeezinger. Het is een eigentijdse versie van “Gigi l’amoroso” van Dalida, in een productie van Christophe Severs. De zangers zijn Brandon Detournay, Casimir Raemdonck, Menzo Sluys en Kynai Desmedt. Een typisch tafereel op een doorsnee avond als deze 4 vrienden samenkomen. Brandon zet zich aan de piano, begint een Hals liedje te spelen en de anderen zingen mee. 

Op nummer 2 : D’Afzakkers die dit jaar met Natasja Laus de prinses carnaval in huis hebben. “Fier op man stad” is ook al een grote hit in Halle.   

Nummer 3 : Al dei leekes van Johny Walters over de Halse carnavalliedjes die dagenlang in je hoofd blijven rondspoken 

Nummer 4 : Mannen van de Met feat. Mathias : Carnaval in India, vorig jaar winnaar beste stoetliedje, deze groep levert dit jaar de prins Joery Perdu   

Nummer 5 : MC Tischj, het carnavalsalter ego van leraar Bram Ghysels : ‘de freis’ 

Opvallend in de lijst zijn de vele nieuwe zangers die opduiken. Het hoogste niet-Halse liedje staat op nummer 33 van Gigi en de Floeren “noame mè een upsylon”, mogelijk zit daar de verbroedering met carnavalsstad Ninove voor iets tussen. 

Prijs voor ‘klassieker’ ging naar De Leste Kannekes met de onverslijtbare meezinger “witte kaase”.    

Vlak voor de finale mochten Robin en Tiemen van Bassfront een DJ-set spelen. Bassfront won vorig jaar de DJ-wedstrijd van de Halse radio Victoria voor ‘de plezantste carnavalmix”. 

Wie de Carnaval top 100 gemist heeft. Uitzending, zondag 3 maart vanaf 11 uur op de Halse radio Victoria. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dag van de Dilbekenaar 2024
Dilbeek

Dag van de Dilbekenaar 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het dak eraf tijdens de nieuwste editie van Dag van de Dilbekenaar. Met Westrand als locatie voor dit gratis volksfeest omdat het cultuurcentrum zijn 50ste verjaardag viert.

Lees meer »
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »