Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

75.000 euro aangetroffen tijdens controleactie in  stationsomgeving

75.000 euro aangetroffen tijdens controleactie in  stationsomgeving

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

75.000 euro aangetroffen tijdens controleactie in  stationsomgeving

De lokale politiezone Zennevallei hield woensdagochtend in samenwerking met de federale politie, Securail en inspecteurs van De Lijn een grote controle aan het station van Halle. Later op de dag werden ook gerichte controles uitgevoerd in andere delen van de stad, waaronder de omgeving van sportcomplex De Bres.

Het is lang de eerste keer niet dat de politiezone Zennevallei dergelijke controles uitvoert in en rond het station van Halle. “Het is een interessante plek waar we enerzijds onze aanwezigheid naar de bevolking toe op korte tijd maximaal kunnen tonen”, aldus de politie. “Anderzijds kunnen we er dus ook meteen veel personen controleren op relatief korte tijd.”

Drugshond

De nadruk van de controles lag woensdagochtend op het bezit van drugs. Om de honderden reizigers vlot en doeltreffend te controleren, werden ze afgeleid naar een centrale locatie waar een collega van de federale politie met zijn getrainde hond stond opgesteld. Voorbijgangers bij wie de drugshond een signaal gaf, werden discreet apart genomen voor verder onderzoek. De politiezone beschikt hiervoor over een apart lokaal in het stationsgebouw.

De Bres

Later op de dag werd verder gecontroleerd. Niet meer met een groot vast controlepunt maar door patrouilles, die er zowel in burger als in uniform op uit trokken. De aandacht ging deze keer niet alleen uit naar het station, maar ook andere locaties in Halle centrum waaronder de omgeving van sportcomplex De Bres.

Gevangenis

De resultaten van de controle lieten niet lang op zich wachten. De actie was nog niet goed en wel opgestart of van één van de perrons werd een man geplukt die zich verdacht gedroeg en probeerde vluchten. Na controle bleek dat hij 89 gram hasj op zak had en nog een celstraf moet uitzitten. De man werd overgebracht naar de gevangenis.

Voorts werden nog twee personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven en twee reizigers met een gebruikershoeveelheid drugs op zak. Ook kwamen onze diensten meermaals tussenbeide bij de inspecteurs van De Lijn, die met een agressieve reizigers geconfronteerd werden.

Woninginbraak

Het tweede deel van de actie beperkte zich niet enkel tot het station. Er ging onder meer ook aandacht naar de omgeving van sportcomplex de Bres. Een locatie waarover in stijgende lijn meldingen binnenlopen over hangjongeren.

Maar de grootste vangst werd nu ook aangetroffen bij een persoon op een van de perrons van het treinstation. Na alarm van de drugshond werd overgegaan tot een verdere controle van een man, die illegaal in het lang verblijft. Hij had een kleine hoeveelheid drugs op zak, maar bovenal ook een plastic zak met daarin 75.000 euro cash. Intensief speurwerk bracht aan het licht dat hij het geld eerder op de dag gestolen had bij een woninginbraak in Vilvoorde.

Verder werden nog een persoon aangetroffen waartegen een onderzoek loopt, en een man die een gebruikershoeveelheid drugs op zak had en zijn opgelegde voorwaarden aan het schenden was.

Tevreden

De politie blikt tevreden terug op de actie. “De resultaten bewijzen nogmaals dat dergelijke controles nodig zijn. Heel wat mensen spraken ons aan en waren duidelijk positief over onze aanwezigheid. We zullen soortgelijke acties dan ook periodiek blijven verderzetten”, klinkt het.

Cijfers De Lijn

Voor de volledigheid geven we graag ook de cijfers mee van de inspecteurs van De Lijn:

  • Van 7 tot 9 uur
  • Aantal gecontroleerde bussen                  26
  • Aantal gecontroleerde reizigers               408
  • Aantal opgemaakte PV                               28
  • Aantal tussenkomsten politie                    4
  • Aantal inzet lijncontroleurs                       6

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »