Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Alcohol- en drugs in het verkeer: controle blijft nodig

Alcohol- en drugs in het verkeer: controle blijft nodig

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Alcohol- en drugs in het verkeer: controle blijft nodig

De verkeersdienst van politiezone Zennevallei hield in de nacht van zaterdag op zondag (20 op 21 april) een actie waarbij bijna vierhonderd bestuurders werden gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik.

De controle werd uitgevoerd tussen 19.15 uur en 1.45 uur. Er zijn door vijf medewerkers drie locaties aangedaan.

De actie ging van start op de Welkomstlaan in Halle, waar 222 voertuigen werden gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen positief, en een derde alarm. Er werd ook een overtreding op de gordeldracht vastgesteld.

Vervolgens verplaatste de actie zich naar de Sashoek in Lot (Beersel), waar 114 voertuigen gecontroleerd werden. Drie bestuurders bliezen positief, een derde alarm. Er werd ook een positieve speekseltest afgenomen, wat wijst op het gebruik van drugs.

De actie is afgesloten langs de Ninoofsesteenweg in Halle, waar 49 voertuigen gecontroleerd werden. Twee bestuurders legden een positieve ademtest af, waaronder een buitenlander die een meteen te betalen boete van 1.270 euro voorgeschoteld kreeg. Twee andere bestuurders keken iets minder diep in het glas en bliezen alarm. Ook hier werd bij een bestuurder een positieve speekseltest afgenomen.

Samengevat

In totaal zijn drie bestuurders betrapt op ‘Alarm’ en zeven bestuurders op een ‘Positief’ resultaat. Van deze laatste groep werden vier rijbewijzen voor vijftien dagen ingetrokken. Daarnaast zijn twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs, wat ook resulteerde in de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.

Gevaar

“We benadrukken het belang van verantwoordelijk rijgedrag en zullen tijd en moeite blijven investeren in dergelijke controles om de verkeersveiligheid te waarborgen. Rijden onder invloed brengt niet alleen de bestuurder zelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar”, aldus politiezone Zennevallei.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »