Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Betere afwatering op A8 in Halle

Betere afwatering op A8 in Halle

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 februari met rioleringswerken op de A8 in Halle. Tussen de Colruyt en de grens met Wallonië wordt over een afstand van 3,5 kilometer de riolering gereinigd en hersteld waar nodig. Zo zal water bij hevige regenval vlotter kunnen wegvloeien tussen het op- en afrittencomplex van Halle (nr. 22) en dat van Tubeke (nr. 23). De werken worden verdeeld over meerdere locaties, waardoor er tegelijk verschillende werken zullen plaatsvinden. Volgens de huidige planning, die sterk weersafhankelijk is, zijn de werken afgerond tegen de paasvakantie.         

Over de 3,5 kilometer snelweg zijn niet overal dezelfde rioleringswerken nodig. Op sommige plekken worden de buizen gereinigd en kleine scheuren binnenin gedicht. Daarbij kan er van buitenaf gewerkt worden, waardoor er beperkte of zelfs geen hinder is voor de weggebruikers. Op andere locaties – zes in totaal – is de rioleringsbuis verzakt, waardoor de aannemer de riolering moet openleggen in de midden- en zijberm. Om de veiligheid van zowel de arbeiders als de weggebruikers te garanderen, wordt tijdens die open-sleufwerken op twee van de zes locaties een van de twee rijstroken op de A8 ingenomen. Omdat er enkel lokaal en tijdelijk een rijstrook ingenomen wordt, blijft de hinder voor het verkeer ook dan beperkt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »