Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Café tijdens carnaval gesloten na aantreffen van drugs

Café tijdens carnaval gesloten na aantreffen van drugs

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Een café op de Grote Markt in Halle is in de nacht van zondag op maandag bestuurlijk gesloten na een controleactie van de politie. Zowel in de zaak als bij meerdere klanten werden drugs aangetroffen.

De politie hield het café al een tijdje in de gaten omdat er al geruime tijd vermoedens zijn over druggerelateerde feiten.

Op basis van deze vermoedens organiseerde de politie vlak na middernacht een bestuurlijke politieactie in het café.  Alle personen in de zaak, in totaal een vijftigtal, werden gefouilleerd bij het naar buiten gaan. In totaal hadden zeven klanten gebruikershoeveelheden drugs op zak, waaronder cocaïne, speed en xtc. Voor hen werd telkens een proces-verbaal opgesteld.

Grond

Op de grond van het café werden nog eens negen zakjes met daarin drugs aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk op de grond gegooid bij aanvang van de controle. In de zakjes zaten gebruikershoeveelheden cocaïne, XTC, en crystal meth.

Verzegeld

Het café werd na afloop van de actie verzegeld. De zaakvoerder, die op het moment van de politieactie aanwezig was, wordt verhoord. Het is de bevoegdheid van de burgemeester om te beslissen wanneer de zaak opnieuw kan openen.

Streng

Voor de start van de carnavalsfestiviteiten was door de politie, de stadsdiensten en de organisatie duidelijk gecommuniceerd dat er zeer streng zou opgetreden worden tegen drugs.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Asse speelt buiten
Asse

Asse speelt buiten

Gemeente Asse ontwierp een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden.

Lees meer »