Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Café tijdens carnaval gesloten na aantreffen van drugs

Café tijdens carnaval gesloten na aantreffen van drugs

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Een café op de Grote Markt in Halle is in de nacht van zondag op maandag bestuurlijk gesloten na een controleactie van de politie. Zowel in de zaak als bij meerdere klanten werden drugs aangetroffen.

De politie hield het café al een tijdje in de gaten omdat er al geruime tijd vermoedens zijn over druggerelateerde feiten.

Op basis van deze vermoedens organiseerde de politie vlak na middernacht een bestuurlijke politieactie in het café.  Alle personen in de zaak, in totaal een vijftigtal, werden gefouilleerd bij het naar buiten gaan. In totaal hadden zeven klanten gebruikershoeveelheden drugs op zak, waaronder cocaïne, speed en xtc. Voor hen werd telkens een proces-verbaal opgesteld.

Grond

Op de grond van het café werden nog eens negen zakjes met daarin drugs aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk op de grond gegooid bij aanvang van de controle. In de zakjes zaten gebruikershoeveelheden cocaïne, XTC, en crystal meth.

Verzegeld

Het café werd na afloop van de actie verzegeld. De zaakvoerder, die op het moment van de politieactie aanwezig was, wordt verhoord. Het is de bevoegdheid van de burgemeester om te beslissen wanneer de zaak opnieuw kan openen.

Streng

Voor de start van de carnavalsfestiviteiten was door de politie, de stadsdiensten en de organisatie duidelijk gecommuniceerd dat er zeer streng zou opgetreden worden tegen drugs.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
Zomerbar Hoeve Heierveld
Asse

Zomerbar Hoeve Heierveld

Hoeve Heierveld is een kleinschalige zorghoeve van het MPC Sint Franciscus
gesitueerd in een groene en rustgevende oase te midden van de velden in Asse,
aan de rand van Kobbegem.

Lees meer »
Kobbegem Kermis gaat weer voluit
Asse

Kobbegem Kermis gaat weer voluit

Van 19 tot 22 juli vindt in de schaduw van de Mort Subite brouwerij de gezellige, volkse
Kobbegem Kermis weer plaats. Dit jaar staat er een gevarieerd programma klaar voor jong en
oud.

Lees meer »

Wilderspark: voortgang en planning

De aanhoudende ongunstige weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat het terrein van het Wilderspark sinds november 2023 ontoegankelijk is voor zwaar werkmateriaal waardoor de aannemer geen werken kan uitvoeren.

Lees meer »