Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ecoduct Hallerbos nieuwe koker opent binnenkort

Ecoduct Hallerbos nieuwe koker opent binnenkort

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ecoduct Hallerbos nieuwe koker opent binnenkort

Goed nieuws: de bouw van het nieuwe ecoduct aan het Hallerbos ligt op schema! Een jaar na de start van de (voorbereidende) werken is de eerste koker, voor het verkeer richting Bergen/Charleroi, klaar. Dat betekent ook dat de werken wisselen van rijhelft, om zo de andere koker van het ecoduct (richting Brussel) te bouwen. Nu rijden alle automobilisten (ook het verkeer richting Bergen/Charleroi) op de weghelft waar in de toestand zonder werken enkel het verkeer richting Brussel rijdt. Die situatie wordt omgedraaid: vanaf 23 februari rijden bestuurders in beide richtingen op versmalde rijstroken door de nieuwe koker (op de rijhelft richting Bergen/Charleroi).

Op de foto onderaan dit artikel ziet u de afgewerkte koker richting Bergen/Charleroi.

 

Fasewissel ‘s avonds en ’s nachts

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen vindt de fasewissel plaats tussen donderdagavond 22 februari 20.00 uur en vrijdagochtend 23 februari 5.00 uur. Tijdens de wissel zal het verkeer in beide richtingen op één rijstrook de werfzone kunnen voorbijrijden. De huidige werfinrichting blijft overigens behouden tijdens de werken aan de tweede koker: twee (versmalde) rijstroken voor het verkeer richting Brussel en drie (versmalde) rijstroken in de rijrichting van Bergen/Charleroi. Ook tijdens fase 2 houden bestuurders dus best rekening met extra wachttijden bovenop de ‘normale’ filetijd zonder werken. Voor wandelaars en fietsers in het Hallerbos verandert er niets: zij volgen nog steeds de omleiding(en) die terug te vinden zijn op natuurenbos.be/hallerbos.

 

Brug voor dieren, fietsers en wandelaars

Het ecoduct Hallerbos is net zoals het ecoduct Kikbeek opgebouwd uit twee kokers, waar het verkeer van en naar Brussel zal doorrijden. Bovenop de kokers wordt een breed onverhard gedeelte voor dieren (60 meter) gecombineerd met een fiets- en wandelpad (5 meter). Zo steken dieren, fietsers en wandelaars er zorgeloos de ring over. Het project is een samenwerking van het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Departement Omgeving. De bouw past in het Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering (VAPEO), en wordt gefinancierd door de Europese Unie (NextGenerationEU) in het kader van het project Vlaamse veerkracht VV105 (ontsnipperen Vlaams landschap).

Ecoduct Hallerbos

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »