Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Erg mooie resultaten Don Bosco Halle op Wiskunde Olympiade

Erg mooie resultaten Don Bosco Halle op Wiskunde Olympiade

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Erg mooie resultaten Don Bosco Halle op Wiskunde Olympiade

Enige tijd terug betraden meer dan 25.000 Vlaamse leerlingen van zowel de tweede als de derde graad het strijdtoneel van de Vlaamse Wiskunde Olympiade en de Junior Wiskunde Olympiade. Een waar huzarenstukje van intellectuele moed en mathematische durf!

Vanachter de muren van Don Bosco Halle waagden 30 leerlingen van de derde graad en 29 van de tweede graad zich aan de uitdagende opgaven van deze 35e editie van de Olympiade. De poort naar de volgende ronde stond open voor degenen die de respectabele drempel van 109/150 (JWO) en 110/150 (VWO) konden doorbreken.

Ongeveer 2.300 Vlaamse leerlingen behaalden de cesuur voor de tweede ronde. Vanuit Don Bosco Halle mogen 15 leerlingen met recht en reden trots zijn op hun plaats binnen deze selecte groep wiskundeknobbels. Maar dit jaar reikt de fierheid nog iets verder, want één dappere leerling uit de eerste graad waagde ook zijn kans en glansrijk behaalde hij een score van 140/150, waarmee hij zich eveneens kwalificeerde voor de tweede ronde van de Junior Wiskunde Olympiade.

Op woensdag 28 februari zullen tien leerlingen van de derde graad en vijf van de tweede graad de arena betreden voor de tweede ronde van de VWO, die plaatsvindt aan de Vrije Universiteit Brussel. In dit olympisch jaar koesteren we hoge verwachtingen en hopen we op glansrijke prestaties die ons naar een plaats in de finale zullen leiden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »