Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ernstige hinder verwacht op Brusselse buitenring in Halle van 14 op 15 maart

Ernstige hinder verwacht op Brusselse buitenring in Halle van 14 op 15 maart

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ernstige hinder verwacht op Brusselse buitenring in Halle van 14 op 15 maart


Brugdeel op de rijhelft richting Ittre/Charleroi

 

Begin maart wisselden de werken aan het nieuwe ecoduct Hallerbos al van kant. Nu is ook die andere brug op de Brusselse ring in Halle toe aan een fasewissel. In de avond en nacht van donderdag 14 maart op vrijdag 15 maart wisselen de werken aan de nieuwe Drasopbrug van rijhelft. Nu rijden alle automobilisten (ook het verkeer richting Ittre/Charleroi) op de weghelft waar in de toestand zonder werken enkel het verkeer richting Groot-Bijgaarden rijdt. Die situatie wordt omgedraaid: vanaf 15 maart rijden bestuurders in beide richtingen op versmalde rijstroken op de rijhelft richting Ittre/Charleroi. Omdat tijdens de fasewissel slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar is, houden bestuurders best rekening met extra wachttijden. 

 

Voornamelijk file richting Ittre/Charleroi

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen vindt de fasewissel plaats tussen donderdagavond 14 maart 20.00 uur en vrijdagochtend 15 maart 5.00 uur. Tijdens de wissel zal het verkeer in beide richtingen de werfzone kunnen voorbijrijden, maar slechts over één rijstrook in beide richtingen. Daarbij wordt vooral hinder verwacht voor bestuurders op de buitenring, richting Ittre/Charleroi. Op de binnenring, richting Brussel, blijft de hinder beperkt.

 

Gespiegelde werfinrichting

De huidige werfinrichting wordt gespiegeld tijdens de werken aan het tweede brugdeel: drie (versmalde) rijstroken voor het verkeer richting Groot-Bijgaarden en drie (versmalde) rijstroken in de rijrichting van Ittre/Charleroi. Ook tijdens fase 2 houden bestuurders dus best rekening met extra wachttijden bovenop de ‘normale’ filetijd zonder werken.

 

Stalen ligger beschadigd na ongeval

Sinds augustus 2019 is de brug van Drasop afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het was toen dat een vrachtwagen onder de brug in brand schoot en daarbij een van de stalen liggers ernstig beschadigde. Na uitvoerig onderzoek werd beslist om de brug af te breken en te vervangen door een nieuw exemplaar.

 

Beurtelings verkeer

De brug van Drasop verbindt Buizingen en Dworp. Er komen aan weerskanten twee voet- en fietspaden van telkens 2,5 meter breed. Voor de auto’s is er in het midden van de weg een strook van 3 meter breed, zodat automobilisten beurtelings over de brug kunnen rijden. Het autoverkeer zal geregeld worden met verkeerslichten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Asse speelt buiten
Asse

Asse speelt buiten

Gemeente Asse ontwierp een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden.

Lees meer »