Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Groen Halle trekt met drie kandidaten naar parlementsverkiezingen

Groen Halle trekt met drie kandidaten naar parlementsverkiezingen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Groen Halle trekt met drie kandidaten naar parlementsverkiezingen

Groen Halle zal met drie kandidaten vertegenwoordigd zijn op de lijsten voor de parlementsverkiezingen in juni 2024. Schepenen Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke versterken de lijsten vanop een opvolgersplaats. Jong talent en voormalig Jong Groen voorzitter Kilian Vandenhirtz krijgt de derde plaats op de federale lijst.

Naast de ervaring die Groen Halle naar voren schuift, met de twee schepenen, maakt Groen werk van vernieuwing en verjonging. Voormalig Jong Groen voorzitter Kilian Vandenhirtz (22 jaar) zal op plaats 3 staan op de federale lijst. “Deze mooie kans zorgt ervoor dat ik de stem van de jongeren echt kan vertegenwoordigen.” zegt Vandenhirtz. “Ik zal mij focussen op gelijke kansen, democratische vernieuwing en de noodzaak aan een ambitieus sociaal klimaatbeleid. Het zijn de meest kwetsbaren die de gevolgen voelen van de klimaatverandering, maar zij dragen het minste bij. Die scheeftrekking moet worden rechtgetrokken en de grote vervuilers moeten worden aangepakt.”

Schepen Marijke Ceunen staat op de 12e opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement. “De uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden zijn enorm, tegelijkertijd zien we dat de Vlaamse regering haar rol niet naar behoren vervult. Het is tijd dat ook Vlaanderen een omslag maakt naar een sociaal en groen beleid”, vertelt Ceunen. Schepen Bram Vandenbroecke duwt de opvolgerslijst voor het federaal parlement. “Federaal wordt er met een progressieve coalitie wel werk gemaakt van een ambitieus klimaatbeleid, investeringen in het openbaar vervoer en worden sociale maatregelen, zoals bijvoorbeeld de verhoging van de minimumpensioenen, genomen.”

Met Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke staat het lijsttrekkersduo voor de lokale verkiezingen van Groen Halle op de bovenlokale lijsten. “Een sterk signaal, we zijn fier op de vele lokale verwezenlijkingen en tonen hoe we met Groen beleid de toekomst vormgeven. Met de bovenlokale verkiezingen kunnen we die verwezenlijkingen en onze stad nog meer in de kijker zetten.” vult Ceunen aan. “Met deze topkandidaten maakt Groen Halle zich verder klaar voor de lokale verkiezingen in oktober. Daar is verder besturen de ambitie. Met Bram en Marijke hebben we een topduo klaar staan. Samen gooien we ons nu in deze bovenlokale campagne, daarna staan we als top drie op de lijst in Halle voor de gemeenteraads-verkiezingen. Er staat deze verkiezingen heel wat op het spel. Maar het is vooral duidelijk: Groen is de enige partij die strijdt voor een echt progressief en sociaal beleid”, sluit Vandenhirtz af.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »