Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Groen Halle trekt met een lijsttrekkersduo naar de Halse kiezer

Groen Halle trekt met een lijsttrekkersduo naar de Halse kiezer

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Groen Halle trekt met een lijsttrekkersduo naar de Halse kiezer

Groen Halle presenteert met trots het lijsttrekkersduo voor de lokale verkiezingen op 13 oktober 2024: Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke. Als huidige schepenen hebben zij bewezen toegewijd te zijn aan een duurzaam en sociaal Halle. Met bevoegdheden als klimaat, mobiliteit, openbaar groen en ruimtelijke ordening maakte Groen het verschil en drukten de schepenen een duidelijke groene stempel op het beleid. Het werk is echter nog niet af.

Op donderdag 25 januari genoten de leden van Groen van een avond vol gesprekken met jonge, ervaren en nieuwe kandidaten die de kieslijst van de Halse Groenen zullen aanvullen. Aan het einde van de avond werd tevens het lijsttrekkersduo gekozen waarmee Groen naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 trekt. De huidige schepenen Marijke Ceunen (eerste plaats) en Bram Vandenbroecke (tweede plaats) zullen als volwaardig lijsttrekkersduo de verkiezingscampagne trekken. 

“Na het sterke verkiezingsresultaat in 2018 hebben we de afgelopen jaren echt een groene stempel gedrukt op het beleid. Zo hebben we onder andere werk gemaakt van een landschapspark dat Lembeek en Buizingen met elkaar verbindt en op sociaal vlak hebben we de meest kwetsbare Hallenaren ondersteund”, vertelt Marijke Ceunen. “Ook hebben we de omslag gemaakt naar duurzame mobiliteit, met onder meer de uitbreiding van de fietszone, het veiliger maken van schoolomgevingen en een aanzienlijke toename van het aanbod aan deelmobiliteit en elektrische laadpalen. De basis is gelegd; hierop willen we de komende jaren voortbouwen,” vult Bram Vandenbroecke aan. 

Voor Groen Halle is de focus voor 2024 duidelijk. “Wij gaan voor een klimaatstad, een solidaire en rechtvaardige stad waar het goed wonen en leven is voor iedereen, ook voor de toekomstige generaties”, besluit de lokale voorzitter Kenny Demuylder. “Wij maken ons klaar om samen met onze kandidaten en vrijwilligers de verwezenlijkingen van onze schepenen en raadsleden in de verf te zetten en onze groene visie voor de toekomst duidelijk te maken. We zullen actief blijven opkomen voor alle Hallenaren en met dit sterk duo zullen we die ambitie ook kunnen waarmaken.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »