Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Halse actiegroep dient bezwaar in tegen RUP de Bres

Halse actiegroep dient bezwaar in tegen RUP de Bres

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In een verenigd front bundelen individuele handelaars en bewoners hun krachten tegen het project ‘RUP de Bres’. De omvang van dit megaplan lijkt ons te groot en vooral te vroeg voor ons stadscentrum, dat nog maar net bekomen is van de Coronacrisis. Bezwaarindieners merken op dat er een studie over alternatieve locatie en effectenstudie ontbreekt.  

Het lopend project zorgt voor aanzienlijke bezorgdheid vanwege de minimale mobiliteitsstudie en bereikbaarheid van de handelskern. Onder meer de afschaffing van de alom bekende Slingerweg baart ons zorgen. Deze is de belangrijkste toegangsader tot het Possozplein met nabij gelegen parkeerplaatsen. Net dit is volgens ons het grote pluspunt dat het stadscentrum nog heeft. Daarbij zal de afschaffing van de Slingerweg meer verkeer en meer stilstand veroorzaken vrezen de bezwaarindieners.  

Openlegging Zenne

Een vergroening is positief; als deze proportioneel blijft in het kader van een stedelijke omgeving. Deze wordt gekenmerkt door een groot aanbod van winkels, horeca en van diensten, die zorgen voor een succesvolle handelskern. Vandaar onze grote bezorgdheid over het openleggen van de Zenne en zijn meanders. De hinder die dit zal teweegbrengen is niet te onderschatten, zowel financieel als praktisch en vooral nog onduidelijk voor alle partijen.  

Ons doel is dan ook om de Hallenaar voldoende te informeren en te mobiliseren om ons hierin te steunen. Er zullen heel wat positieve acties ondernomen worden om dit onderwerp bespreekbaar en aanvaardbaar te maken. Denk aan de honderden handtekeningen die we vorig jaar reeds verzameld hebben om onze bezorgdheden te ondersteunen.  

Nieuwe actiegroep

Om onze stem luider te laten klinken, zullen we verder met nog andere bezwaarindieners samenwerken om onze belangen te verdedigen. Ook wordt er een actiegroep opgericht ‘Voor een leefbaar, bruisend stadscentrum Halle’.  

Voor meer informatie, bezoek onze website of lees onze flyer die bij de deelnemende handelaars te vinden is.   

http://www.lbsh.be

Wij willen werken aan een Leefbaar, Bruisend stadscentrum Halle.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »