Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Halse actiegroep dient bezwaar in tegen RUP de Bres

Halse actiegroep dient bezwaar in tegen RUP de Bres

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In een verenigd front bundelen individuele handelaars en bewoners hun krachten tegen het project ‘RUP de Bres’. De omvang van dit megaplan lijkt ons te groot en vooral te vroeg voor ons stadscentrum, dat nog maar net bekomen is van de Coronacrisis. Bezwaarindieners merken op dat er een studie over alternatieve locatie en effectenstudie ontbreekt.  

Het lopend project zorgt voor aanzienlijke bezorgdheid vanwege de minimale mobiliteitsstudie en bereikbaarheid van de handelskern. Onder meer de afschaffing van de alom bekende Slingerweg baart ons zorgen. Deze is de belangrijkste toegangsader tot het Possozplein met nabij gelegen parkeerplaatsen. Net dit is volgens ons het grote pluspunt dat het stadscentrum nog heeft. Daarbij zal de afschaffing van de Slingerweg meer verkeer en meer stilstand veroorzaken vrezen de bezwaarindieners.  

Openlegging Zenne

Een vergroening is positief; als deze proportioneel blijft in het kader van een stedelijke omgeving. Deze wordt gekenmerkt door een groot aanbod van winkels, horeca en van diensten, die zorgen voor een succesvolle handelskern. Vandaar onze grote bezorgdheid over het openleggen van de Zenne en zijn meanders. De hinder die dit zal teweegbrengen is niet te onderschatten, zowel financieel als praktisch en vooral nog onduidelijk voor alle partijen.  

Ons doel is dan ook om de Hallenaar voldoende te informeren en te mobiliseren om ons hierin te steunen. Er zullen heel wat positieve acties ondernomen worden om dit onderwerp bespreekbaar en aanvaardbaar te maken. Denk aan de honderden handtekeningen die we vorig jaar reeds verzameld hebben om onze bezorgdheden te ondersteunen.  

Nieuwe actiegroep

Om onze stem luider te laten klinken, zullen we verder met nog andere bezwaarindieners samenwerken om onze belangen te verdedigen. Ook wordt er een actiegroep opgericht ‘Voor een leefbaar, bruisend stadscentrum Halle’.  

Voor meer informatie, bezoek onze website of lees onze flyer die bij de deelnemende handelaars te vinden is.   

http://www.lbsh.be

Wij willen werken aan een Leefbaar, Bruisend stadscentrum Halle.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »