Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Malafide bankmedewerkers staan bij slachtoffers aan de deur

Malafide bankmedewerkers staan bij slachtoffers aan de deur

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De lokale politiezone Zennevallei (Beersel / Halle / Sint-Pieters-Leeuw) heeft de afgelopen dagen twee gevallen geregistreerd waarbij malafide bankmedewerkers slachtoffers eerst via telefoon benaderen, en vervolgens persoonlijk aan hun deur verschijnen.

Dat malafide bankmedewerkers slachtoffers via mail of telefonisch contacteren en via online-banking bestelen, is intussen algemeen geweten. Sinds enkele dagen duikt er in de politiezone Zennevallei een opmerkelijke variant van deze oplichtingsmethode op.

Ophalen

De oplichters nemen in eerste instantie telefonisch contact op met de slachtoffers, waarbij ze beweren dat er verdachte handelingen zijn waargenomen op hun bankrekening. Vervolgens proberen de bedriegers via datzelfde of al een nieuw gesprek allerhande persoonlijke informatie te verzamelen, waaronder de geheime code van de bankkaart(en). Dit om de kaarten zogezegd te blokkeren. Om de zaak af te handelen, stelt de malafide medewerker het slachtoffer voor om de ‘oude’ bankkaarten thuis op te halen.

Eens de oplichters de kaart(en) in hun bezit hebben, hebben ze vrij spel en worden snel verschillende transacties uitgevoerd.

Opgelet

De politie wil mensen waarschuwen voor deze vorm van oplichting en vraagt om zeker nooit je bankkaart of je pincode te geven aan iemand die je niet goed kent.

  • Een echte bankmedewerker zal nooit je persoonlijke code vragen.
  • Een bank zal nooit zomaar een medewerker thuis langs sturen.

De politie vraagt om meteen contact op te nemen via het noodnummer 101 als je telefoon krijgt van een zogezegde bankmedewerker (zoals hierboven beschreven) en als die persoon zegt dat er iemand langs zal komen. Het is belangrijk dat de politie dan zo snel mogelijk kan ingrijpen. Aan mensen die eerder al slachtoffer werden van deze vorm van oplichting, wordt gevraagd om zeker aangifte te doen, zodoende dat het probleem duidelijk in kaart gebracht kan worden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »