Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Politie betrapt twaalf bestuurders onder invloed

Politie betrapt twaalf bestuurders onder invloed

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei voerde voor het tweede weekend op rij alcohol- en drugscontroles uit. Van de 289 bestuurders die in de nacht van zaterdag op zondag (20 op 21 januari) gecontroleerd werden, reden er twaalf onder invloed.

Er werden in totaal op vier locaties controleposten opgesteld.

  • In Vlezenbeek werden 113 bestuurders gecontroleerd. Eén van hen blies alarm en moest het rijbewijs enkele uren inleveren.
  • Vervolgens trok de verkeersdienst naar Sint-Pieters-Leeuw, waar 76 bestuurders aan een controle werden onderworpen. Twee bestuurders zagen er hun rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. Eén voor rijden onder invloed van drugs, de andere blies positief en had omgerekend 1,52 promille alcohol in het bloed.
  • Het derde controlepunt werd opgezet in Beersel. Van de 85 bestuurders die langs het dispositief reden, waren er zeven onder invloed. Eén van hen spande de kroon door niet alleen 2,25 promille alcohol in het bloed te hebben, maar ook een positieve drugstest af te leggen. Twee beginnende bestuurders, die hun rijbewijs nog geen twee jaar in het bezit hebben, bliezen alarm. Zij zullen allicht opnieuw examens moeten afleggen.
  • Tot slot werd naar Halle getrokken waar van de vijftien gecontroleerde bestuurders er eentje Alarm blies.

Cruciaal aspect

Het was het tweede weekend op rij dat de verkeersdienst van de politiezone Zennevallei intensief controleerde op drugs- en alcohol. Vorige week ging het nog om 1.800 bestuurders tijdens het ‘Weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer’. De zone laat weten dat er ook de komende dagen, weken en maanden controles gepland staan.

“In onze voortdurende inspanningen om de veiligheid op de weg te waarborgen, blijft de controle op rijden onder invloed een cruciaal aspect. Deze controles zijn essentieel, aangezien alcohol en drugs niet alleen leiden tot materiële schade, maar ook tot menselijke drama’s. Ons doel is helder: een veilige rijomgeving voor iedereen”, laat de politiezone Zennevallei weten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Beweegmarkt
Dilbeek

Beweegmarkt

Onder het motto “Bewegen dóet iets met je” vond ook dit jaar weer de Beweegmarkt plaats in Dilbeek.

Lees meer »
Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, lanceert Dilbeek nu een tweede editie van “Boom zoekt Grond” in samenwerking met de Bûûmplanters.
Dilbeek

Boom zoekt grond

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, lanceert Dilbeek nu een tweede editie van “Boom zoekt Grond” in samenwerking met de Bûûmplanters.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aftrap Hopduvelfeesten
Asse

Aftrap Hopduvelfeesten

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september vinden in Asse opnieuw de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten plaats. Optredens o.a. van Pommelien Thijs, Bart Peeters en Les Truttes; lees hier meer voor ticketverkoop.

Lees meer »
Rozenfestival 2024
Sint-Pieters-Leeuw

Rozenfestival 2024

Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma.

Lees meer »