Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Politie haalt veel te snelle steps uit het verkeer

Politie haalt veel te snelle steps uit het verkeer

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Inspecteurs van de politiezone Zennevallei haalden de afgelopen dagen twee e- steps uit het verkeer. De elektrische tweewielers haalden veel hogere snelheden dan wettelijk is toegelaten.

Een eerste tussenkomst was er in de omgeving van de Humaniteitslaan in Ruisbroek, waar de snelheid van een elektrische step de aandacht trok van een patrouille. In een poging om de bestuurder te laten stoppen, werden snelheden boven de 70km/u gehaald. Gezien de gevaarlijke situatie werden de blauwe zwaailichten en geluidsinstallatie van het politie-dienstvoertuig in werking gezet, waarna de step-bestuurder uiteindelijk toch besloot te stoppen.

Curvometer

De step werd mee naar het commissariaat genomen waar hij op een curvometer werd geplaatst. De rollentestbank gaf een maximumsnelheid aan van maar liefst 86 km/u. Extra opmerkelijk is dat de step deze snelheid binnen de seconde haalde.

Een tweede soortgelijk feit werd vastgesteld op de Auguste Demaeghtlaan in Halle. Ook in dit geval reed de bestuurder zichtbaar sneller dan de maximaal toegelaten snelheid van 25 km/u, waarna overgegaan werd tot controle. De curvometer gaf in dit geval een topsnelheid aan van 59 km/u. Dus ook veel te snel.

Wat gebeurt er met die steps?

Steps die te snel rijden, ondergaan een oplegging. Dat is een soort van inbeslagname. Overtreders krijgen de kans om hun tweewieler, indien die al conform is, in regel te laten stellen. Een erkende garagist moet binnen de 30 dagen langs komen en de step ophalen. Deze wordt dan op kosten van de overtreder afgesteld  en opnieuw bij de politie gebracht. Na een nieuwe test kan een vrijgave gebeuren. Overtreders kunnen ook onmiddellijk afstand doen van hun step, waarna vernietiging volgt.

Enkele tips over wat mag en niet mag met elektrische steps via: veiligverkeer.be | Belangrijkste regels voor e-steps

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »