Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Resultaten van discrete verkeerscontrole

Resultaten van discrete verkeerscontrole

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Resultaten van discrete verkeerscontrole

Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw

 

De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei hield dinsdagnamiddag een controleactie waarbij optimaal gebruik gemaakt werd van anonieme voertuigen.

Er werden verspreid over het grondgebied een anonieme motorfiets en twee anonieme voertuigen ingezet, waarvan één uitgerust met ANPR-camerasysteem (automatische kentekenplaatherkenning). Om bijstand te bieden waar nodig werden ook twee niet-anonieme motorrijders ingeschakeld.

Het effect van de ‘discrete’ controle bleef niet uit want op enkele uren werden meerdere inbreuken vastgesteld.

Drie bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Twee voor drugs in het verkeer en een voor gsm-gebruik. Die laatste betreft een beroepschauffeur die minder dan twee jaar houder is van een rijbewijs.

Daarnaast werd een voertuig getakeld wegens niet verzekerd, en zijn acht bestuurders geïntercepteerd omdat ze aan het gsm’en waren achter het stuur.

Nog eens vijftien andere bestuurders mogen zich aan een onmiddellijke inning van 174 euro (+administratieve kost) in de brievenbus verwachten omdat ze gebruik maakten van hun gsm.

In drie voertuigen zat een kind dat de veiligheidsgordel niet of niet correct droeg. Er werden ook nog eens twee roodrijders betrapt, en tot slot werd een bestuurder betrapt die aan het rijden was zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »