Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Succesvolle Chan-stage bij Black Eagle Halle

Succesvolle Chan-stage bij Black Eagle Halle

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Succesvolle Chan-stage bij Black Eagle Halle

Afgelopen weekend organiseerde kung fu-club Black Eagle Halle voor de eerste keer een chan-stage. Met 35 deelnemers werd het meteen een succes.

“Met de term ‘chan’ wordt bedoeld dat we op zoek gaan naar de balans tussen lichaam en geest, een belangrijk principe in het beoefenen van krijgskunsten.”, legt Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle, uit. “Deze stage werd dan ook volledig gewijd aan de disciplines ba duan jin en Chinese yoga, deskundig onderwezen door Wapenmeester Alain Leroy (ba duan jin) en instructrice Eva Mosselmans (Chinese yoga).”

“Ba duan jin kan het best omschreven worden als acht, positieve en zachte oefeningen die al eeuwenlang worden doorgegeven en waarbij de nadruk wordt gelegd op ademhaling en rek-en strekoefeningen, geschikt voor iedereen en voor dagelijkse beoefening.” Stelt Jurgen Braeckmans, voorzitter en hoofdlesgever van Black Eagle Halle. “Chinese yoga of qigong is dan weer diep geworteld in de eeuwenoude Chinese visie op gezondheid. Volgens de Chinese geneeskunde hoort je levensenergie, je qi, onbelemmerd door je lichaam te stromen, maar soms raken we uit balans. Met eenvoudige oefeningen hervind je die balans en laat je de qi weer stromen. Zo blijf je energiek, gezond en vitaal. Als je een fysieke klacht hebt, kun je naar een acupuncturist, een herbalist of een medisch masseur gaan. Maar je moet zelf je huiswerk doen: qigong beoefenen.”, aldus Braeckmans.

Black Eagle Halle wou met deze stage ervoor zorgen dat haar leden even buiten hun comfortzone konden treden, maar even goed wou de club zich ook openstellen voor een ander publiek. “Dat maar liefst 35 mensen deelnamen aan deze stage, waarvan 13 die nog nooit eerder kennis maakten met de club, bewijst dat we ons doel bereikt hebben.”, besluit Pirolo.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »