Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vooruit Halle prominent aanwezig op nationale lijsten

Vooruit Halle prominent aanwezig op nationale lijsten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vooruit Halle prominent aanwezig op nationale lijsten

In juni trekken we voor de Vlaamse en federale parlementen naar de stembus.

Vooruit Vlaams-Brabant stapt naar de kiezer met een jong en divers team dat ondersteund wordt door mensen met ervaring.

Halle stelt 5 kandidaten op voor Vooruit.

Vlaamse lijst

Een nieuw gezicht is Ulla Walravens. Zij staat op de Vlaamse lijst die getrokken wordt door Bieke Verlinden, momenteel nog schepen van sociale zaken uit Leuven. Ulla zal met de verkiezing in juni 21 jaar zijn.  Zij studeert sociaal-juridische dienstverlening en is voorzitter van de Jongsocialisten Zennevallei.

“Ik ben bijzonder trots dat ik samen met de andere mensen uit Halle kandidaat ben voor Vooruit. Toen me de zesde plaats op de effectieve lijst werd aangeboden was ik even sprakeloos, iets dat niet zo vaak gebeurt. Ik zal er dan ook alles aan doen om een stem te geven aan alle jongeren. Gezien mijn leeftijd en mijn ervaring in het jeugdwerk, zal mijn focus logischerwijze op kinderen en jongeren liggen.  We moeten de jongeren weer hoop geven en werken voor een eerlijke, gezonde en veilige toekomst voor élk kind.  Ook ouders liggen daar wakker van.”

Op plaats 18 staat provincieraadslid en voorzitter van de OCMW- en gemeenteraad van Halle, Bertrand Demiddeleer (52). Mathias Pierquin (31), leerkracht en raadslid van het bijzonder comité van OCMW Halle staat op de vierde opvolgerplaats. Best wel een interessante plaats.

Beide heren volgen de maatregelen die onze koopkracht versterken en uitbreiden van nabij op. “De mensen liggen wakker van hun koopkracht en daar willen wij dan ook hét verkiezingsthema van maken” zegt Bertrand Demiddeleer. Mathias Pierquin vult aan: “Met de verlaging van BTW op energie naar 6%, met de eerlijke bijdragen van grootbanken, met het verhogen van de minimumlonen en het verhogen van het minimumpensioen, nu al naar €1640, heeft Vooruit op federaal vlak al bewezen dat we die koopkracht kunnen beschermen.  Nu moet dat ook op Vlaams niveau gebeuren.”

Federale lijst

Vooruit Halle krijgt een prominente plaats op de federale verkiezingslijst. Peggy Massien (62), schepen van Zorg en hulpverlening en Voorzitter van het BCSD in Halle, staat op een strijdbare 4de plaats en burgemeester Marc Snoeck (69) is lijstduwer.

“Anno 2024 merken we dat we veel meer aandacht moeten besteden aan de mentale gezondheid van iedereen, en in het bijzonder van de jongeren.  Voor mij moet de drempel voor eerstelijns psycho-sociale hulp maximaal worden weggewerkt” zegt burgemeester Snoeck. “Met onze lijsttrekker voor de federale lijst, Frank Vandenbroucke, hebben we al heel wat stappen in de goede richting gezet.”

“De keuze voor 2024 is heel belangrijk maar tegelijk heel eenvoudig: het is Vooruit. Of het is achteruit. Het zal vooruit zijn met onze koopkracht, onze gezondheid en onze vrijheid. Of het zal achteruit zijn met uw welvaart en uw vrijheid.” zegt Peggy Massien nog.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »