Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Week van Duaal Leren

Week van Duaal Leren

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Week van Duaal Leren

In heel Vlaanderen vinden in de week van 22 april tot en met 26 april acties plaats om duaal leren in de kijker te zetten. Met duaal leren combineren lerenden een opleiding in de klas met leren op de werkvloer. Lerenden kunnen duaal leren in secundaire scholen, Centra voor Deeltijds Onderwijs, Syntra-lesplaatsen en sinds september 2022 ook in de Centra voor het Volwassenenonderwijs. Uit de talloze positieve getuigenissen van lerenden, werkgevers en scholen is duidelijk dat duaal leren écht werkt! 

Dit schooljaar volgen meer dan 4.000 leerlingen een duale opleiding in het secundair onderwijs. Wat opvalt, is dat slechts 4,2% van de duaal lerenden één jaar na het verlaten van de schoolbanken nog werkzoekend is. Dit is lager dan de 5,5% van alle Vlaamse schoolverlaters, zo stelt het Schoolverlatersrapport VDAB.. Duaal leren is dus zeer goed afgestemd op de vraag en noden van de arbeidsmarkt, en dat werkt!  

 

Een Win-Win Situatie voor lerenden, ondernemingen en scholen   

Bij duaal leren is er een nauwe samenwerking tussen de school en de leerwerkplek. Lerenden, begeleid door een trajectbegeleider op school en een mentor op de leerwerkplek, ervaren praktijkgericht leren en teamwork. Ze leren initiatief nemen, verantwoordelijkheid nemen en zichzelf evalueren. Ondernemingen versterken hun leercultuur en kunnen duale lerenden direct in dienst nemen, terwijl scholen meer op maat kunnen werken voor jongeren. Duaal leren zorgt ervoor dat de competenties van lerenden beter aansluiten bij wat de arbeidsmarkt zoekt. Een echte win-win situatie dus!  

 

Week van Duaal Leren: samen voor meer bekendheid  

Tijdens de ‘Week van Duaal Leren’ van 22 april tot en met 26 april zetten verschillende betrokken organisaties, zoals scholen en sectoren, de voordelen van duaal leren in de kijker. Door deze lokale acties willen we meer lerenden bereiken die hun weg vinden naar een duale opleiding.

Bij Don Bosco Halle, die verschillende duale richtingen aanbiedt binnen diverse domeinen (tuinbouw, ruwbouw, logistiek, elektriciteit en zorg) kan je de duale richtingen ontdekken op de opendeurdag die doorgaat op zaterdag 4 mei van 10.00 – 17.00 u. (Don Bosco Halle, Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle)

Werkgevers die kennis willen maken met de school in het kader van duaal leren of stages kunnen terecht op de nocturne voor bedrijven van Don Bosco Halle die zal doorgaan op vrijdag 3 mei om 19.00 u. op dezelfde locatie. Wil u graag als bedrijf een uitnodiging ontvangen voor deze nocturne, stuur dan gerust een e-mail naar nocturne@donboscohalle.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »