Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gemeentebestuur Herne kondigt met trots de opening aan van zijn nieuwste aanwinst: een Finse piste. De piste belooft recreatieve lopers een verfrissende loopervaring te bieden. 

De officiële opening vindt plaats op zondag 3 maart om 10.00 in de Hernekouter.  Eregaste Hanne Verbruggen loopt de Finse piste in. 

Inwoners zijn van harte welkom om deze samen met Hanne in te lopen.

Met de introductie van de Finse piste Herne bevestigt het lokaal bestuur zijn toewijding aan het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl voor al zijn inwoners.

Met zijn veerkrachtige oppervlak van houtschors, biedt de Finse piste een ideale ondergrond voor recreatieve joggers.

De piste werd zo opgebouwd om schokabsorptie te bieden en de impact op gewrichten te verminderen, waardoor lopers comfortabel kunnen genieten van hun trainingssessies zonder zorgen over blessures.

De Finse piste loopt langs het voetbalterrein richting de site van de Gieterij, de vroegere Fondatel.  De technische dienst van de gemeente legde het deel langs het voetbalveld aan, de rest van de piste werd aangelegd door de aannemer van de projectontwikkelaar bij de bouw van de woningen in de Gieterij. Langs het parcours zijn eveneens outdoor fitnesstoestellen te vinden.

Schepen van sport, Kris Degroote: ‘We willen regelmatige lichaamsbeweging stimuleren en zijn verheugd dat we onze inwoners nu een bijkomend recreatief buitenaanbod kunnen bieden om hun doelen te bereiken.’

De opening van de Finse piste wordt gevierd op zondag 3 maart, om 10.00 uur aan Sporthal De Hernekouter. Eregaste Hanne Verbruggen loopt de piste officieel in.

Inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan een gezamenlijke loop.  In plaats van 42 kilometer lopen we samen 42 minuten.  Aansluitend heffen we het glas op de nieuwe piste.

Wie graag wil meelopen en/of het glas mee wil heffen op de piste stuurt ten laatste 28 februari een mail naar sport@herne.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.