Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Bibliotheek Herzele blaast 40 kaarsjes uit

Bibliotheek Herzele blaast 40 kaarsjes uit

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Bibliotheek Herzele blaast 40 kaarsjes uit

Deze week vond de eerste beheerraad van dit jaar van de bibliotheek plaats. Een bijzondere gelegenheid, want de bibliotheek van Herzele viert dit jaar haar 40e verjaardag.

In 1978 werd namelijk het decreet ‘betreffende het Nederlandstalige openbare bibliotheekwerk’ goedgekeurd, dat elke Vlaamse gemeente verplichtte om een bibliotheek op te richten.

André Dobbelaere

Voor André Dobbelaere, die er van bij het begin bij was, is dit een speciaal moment dat dan ook gevierd werd deze week.

André Dobbelaere was er vanaf dag één bij. Als secretaris van het beheersorgaan was hij al van voor 1980 bezig met het voorbereiden van de oprichting.

“Het beheersorgaan van de bibliotheek is belangrijk voor de werking van de bibliotheek”, zegt hij. “Onder meer het jaarlijks actieplan en het werkingsverslag worden daarin voorbereid. Daarnaast heeft het beheersorgaan ook een adviserende bevoegdheid voor alle aspecten van het bibliotheekbeleid.”

De eerste openbare bibliotheek werd opgericht onder schepen Eliane Lippeveldts, en is officieel erkend op 1 januari 1984. “In werkelijkheid was ze wel al open van het jaar daarvoor”, weet André nog te vertellen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck
Oost-Vlaanderen

Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck

Op donderdag 11 juli viert de Provincie Oost-Vlaanderen de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het grootste recreatiedomein van Oost-Vlaanderen pakt uit met Vlaamse topartiesten (Metejoor, Willy Sommers, …) en heel wat randanimatie.

Lees meer »
Klim-Op Bavegem is een beweegschool
Sint-Lievens-Houtem

Klim-Op Bavegem is een beweegschool

Het hele team van basisschool Klim-Op volgde een nascholing rond bewegend leren en turnjuf Benedikt en juf Griet trokken maandelijks naar Brugge om er een opleiding te volgen tot beweegcoach.

Lees meer »