Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

CC de Steenoven verwelkomde zo’n 11.000 bezoekers in 2023

CC de Steenoven verwelkomde zo’n 11.000 bezoekers in 2023

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

CC de Steenoven verwelkomde zo’n 11.000 bezoekers in 2023

Schoolgaande jeugd vindt de weg terug naar CC de Steenoven

In 2023 mocht CC de Steenoven 4.169 jonge cultuurliefhebbers verwelkomen. “We organiseerden voor hen 18 verschillende schoolvoorstellingen, waarvan er sommige twee keer per dag gebracht werden. Daarmee zit het aantal bezoekers van het schoolprogramma terug op het niveau van voor de coronacrisis”, zegt een trotse Heidi Knop, schepen van cultuur.

De 27 avondvoorstellingen die in eigen beheer plaatsvonden, trokken dan weer 6.823 geïnteresseerden. Daarnaast werden er ook nog voorstellingen door derden op poten gezet, die heel wat bezoekers lokten.

De tickets voor avondvoorstellingen (in eigen beheer en door derden) werden bijna allemaal aangekocht via Ticketmatic op de website van CC de Steenoven. Zo vlogen er 9.470 tickets de deur uit.

Bezoekers komen soms van ver om voorstellingen in ons cultureel centrum bij te wonen! De tickets werden namelijk verkocht aan inwoners uit maar liefst 136 verschillende steden en gemeenten in België en Nederland. De meeste bestellingen kwamen uiteraard van Herzelenaren (36%), gevolgd door die van inwoners van Zottegem (12%) en Erpe-Mere (7%).

Brochure zorgt voor boost ticketweek

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde CC de Steenoven ook in 2023 een ticketweek voor de verkoop van tickets. Wie wou, kon dan tickets scoren aan een voordeliger tarief.

In 2019 en 2020 kende de ticketweek een gigantisch succes. In 2021 en 2022 was er echter een terugval in het aantal verkochte tickets tijdens deze week. Dat was mogelijks een gevolg van de coronacrisis, evenals van de brochure die sinds 2021 niet meer werd uitgebracht.

Aangezien CC de Steenoven dit jaar aan zijn 20e seizoen begon, werd er terug een brochure voorzien die de ticketweek in de verf zette. Gedurende de ticketweek werd dan ook 53,70% van alle tickets verkocht.

Acht uitverkochte voorstellingen

Ook buiten de ticketweek werden er echter nog heel wat tickets aangekocht. Dat zorgde ervoor dat acht voorstelling volledig uitverkocht waren. Het ging om vijf theatervoorstellingen en drie concerten.

2024 belooft opnieuw een boeiend jaar te worden voor het cultuurcentrum. Het programma kan je hier ontdekken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck
Oost-Vlaanderen

Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck

Op donderdag 11 juli viert de Provincie Oost-Vlaanderen de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het grootste recreatiedomein van Oost-Vlaanderen pakt uit met Vlaamse topartiesten (Metejoor, Willy Sommers, …) en heel wat randanimatie.

Lees meer »
Klim-Op Bavegem is een beweegschool
Sint-Lievens-Houtem

Klim-Op Bavegem is een beweegschool

Het hele team van basisschool Klim-Op volgde een nascholing rond bewegend leren en turnjuf Benedikt en juf Griet trokken maandelijks naar Brugge om er een opleiding te volgen tot beweegcoach.

Lees meer »