Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Francoise Brantegem viert 105e verjaardag

Francoise Brantegem viert 105e verjaardag

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Francoise Brantegem viert 105e verjaardag

De oudste inwoner van Herzele, Francoise Brantegem, mocht afgelopen weekend terug feestvieren. In het bijzijn van haar familie en het college vierde ze haar 105e verjaardag.

Francoise Brantegem is geboren en getogen in Herzele (Hillegem), en woont sinds 2019 in het woonzorgcentrum ‘Ter Leen’. Dankzij haar warme familie en goede buren, en met de hulp van thuiszorg, thuisverpleging, poetshulp en haar toegewijde huisartsen kon ze tot aan haar 100everjaardag thuis blijven wonen.

“Het was een hele overstap voor Francoise om naar ons woonzorgcentrum te komen, maar ze vond hier snel haar draai. Na amper enkele maanden noemde ze het hier zelfs al ‘haar thuis’”, zegt Jan De Moor, directeur van woonzorgcentrum Ter Leen. “De uitstappen naar onder meer de markt in Herzele en de kust doen haar opleven.”

“Dankzij de goede zorgen van het Ter Leen-team hebben we hier samen al enkele 100+ verjaardagen kunnen vieren met Francoise. Daar doet ze nu dus nog een jaartje bij,” vult Hilde Van Impe, schepen van ouderen, aan.

Het college huldigde de 105e verjaardag van de oudste inwoner van Herzele in het bijzijn van haar familie.

Francoises gouden tip om gezond oud te worden? “Elke dag een beetje advocaat eten en wekelijks een eclairke”, klinkt het vrolijk.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
500 jaar markt in Zottegem
Zottegem

500 jaar markt in Zottegem

In mei 1524 kreeg Zottegem het marktrecht van Keizer Karel V. 500 jaar later is de Zottegemse dinsdagmarkt nog altijd een publiekstrekker in de regio.

Lees meer »