Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herzele toont solidariteit: gemeente hijst regenboogvlag voor IDAHOT

Herzele toont solidariteit: gemeente hijst regenboogvlag voor IDAHOT

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Herzele toont solidariteit: gemeente hijst regenboogvlag voor IDAHOT

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten, een mijlpaal die de LGBTI+ gemeenschap wereldwijd viert als de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Niettemin blijft holebi- en transfobie een schrijnende realiteit voor velen, en vormen discriminatie en uitsluiting nog steeds dagelijkse uitdagingen.

In een krachtige daad van solidariteit hijsen gemeenschappen over de hele wereld, waaronder ook het lokaal bestuur Herzele, de regenboogvlag als steun voor de LGBTI+ gemeenschap en als teken van diversiteit en verdraagzaamheid. “Als schepen van gelijke kansen is het voor mij essentieel om te laten zien dat Herzele een gemeente is waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn”, verklaart schepen Hilde Van Impe.

Naast het omhoog hangen van de regenboogvlag is er dit jaar ook een info- en boekenstand in De Wattenfabriek. “Door middel van boeken en multimedia willen we bewustwording creëren en educatie bevorderen”, voegt Benjamin Rogiers, schepen van onderwijs, toe. “Ook scholen kunnen deze leesboeken, graphic novels … eenvoudig ontlenen en zo binnen de lessen aandacht besteden aan dit belangrijke thema.”

Deze acties van Herzele getuigen van een voortdurende inzet voor inclusiviteit en respect voor alle Herzelenaren, ongeacht hun afkomst, geloof, seksuele geaardheid en genderidentiteit. In een wereld waar gelijkheid nog altijd een strijd is, brengen dergelijke initiatieven een krachtige boodschap van acceptatie en solidariteit.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck
Oost-Vlaanderen

Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck

Op donderdag 11 juli viert de Provincie Oost-Vlaanderen de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het grootste recreatiedomein van Oost-Vlaanderen pakt uit met Vlaamse topartiesten (Metejoor, Willy Sommers, …) en heel wat randanimatie.

Lees meer »
Grootste outdoor skatepark van Vlaanderen
Sint-Lievens-Houtem

Grootste outdoor skatepark van Vlaanderen

Eén van de kleinste gemeenten van Oost-Vlaanderen, St-Lievens-Houtem, legt grootste skatepark van Vlaanderen (1000 m² groot!) aan op lagere schoolsite. Een uniek project, dat nu zaterdag 22 juni om 11u30 opent.

Lees meer »