Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Roefelen in Herzele

Roefelen in Herzele

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Roefelen in Herzele

Op zaterdagnamiddag 23 maart 2024 kunnen jongeren tussen de 6 en 14 jaar terug Roefelen in Herzele. Dit jaar bezoekt onze Herzeelse jeugd Steenhuize om er te ontdekken hoe de professionele wereld van volwassenen eruit ziet.

Een bezoek aan de politie, de brandweer of het Rode Kruis zijn ondertussen vaste waarden op de Roefeldag in Herzele. Steenhuize heeft daarnaast nog enkele extra troeven in huis, met onder meer de Jeanspoort, Aveve en een thuisverpleger die de jongeren willen onderdompelen in het ‘grotemensenleven’.

“De Roefeldag is een leuke manier om de nieuwsgierigheid van onze Herzeelse jeugd te prikkelen en hun creativiteit te ontplooien”, vertelt Benjamin Rogiers, schepen van jeugd. “Vandaar dat we deze ook dit jaar opnieuw organiseren.”

Naast enkele ondernemingen gaan ook tal van verenigingen de jongeren ontvangen. Even blazen bij concertband Vivace, op de grond gaan bij Judoclub Herzele of een groepsspel bij Chiro Steenhuize … Het kan allemaal op de Roefeldag!

Bij Chiro Steenhuize zijn ze in alle geval fier dat Steenhuize dit jaar als gastgemeente mag fungeren. Zij nemen dan ook de praktische organisatie van deze Roefeldag op zich.

“Iets waar we hen enorm dankbaar voor zijn!”, zegt Elien van Styvendael, voorzitter van de jeugdraad. “De jeugdraad van Herzele zoekt jaarlijks een andere organisator voor de Roefeldag. Geen evidente rol, zij zorgen mee voor de invulling van de dag en leiden alles op het moment zelf in goede banen.”

De Herzeelse Roefeldag gaat nu zaterdag, 23 maart 2024, door aan de kerk in Steenhuize. Inschrijven kan er vanaf 13u30. Om de dag af te sluiten wordt er tot 18u00 uit de bol gegaan met de twee superhelden van BlitZ.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck
Oost-Vlaanderen

Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck

Op donderdag 11 juli viert de Provincie Oost-Vlaanderen de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het grootste recreatiedomein van Oost-Vlaanderen pakt uit met Vlaamse topartiesten (Metejoor, Willy Sommers, …) en heel wat randanimatie.

Lees meer »
Grootste outdoor skatepark van Vlaanderen
Sint-Lievens-Houtem

Grootste outdoor skatepark van Vlaanderen

Eén van de kleinste gemeenten van Oost-Vlaanderen, St-Lievens-Houtem, legt grootste skatepark van Vlaanderen (1000 m² groot!) aan op lagere schoolsite. Een uniek project, dat nu zaterdag 22 juni om 11u30 opent.

Lees meer »