Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Straatje van de Vrede verwelkomt monument van de vrede

Straatje van de Vrede verwelkomt monument van de vrede

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Straatje van de Vrede verwelkomt monument van de vrede

Vandaag, op de Internationale Dag van Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede, is het monument van de vrede in het Herzeelse Straatje van de Vrede onthuld in het bijzijn van de jeugdgemeenteraad. Een fysiek monument dat symbool staat voor verbinding en de zoektocht naar vrede, zowel in Herzele als wereldwijd.

Naast de vredesduiven die sinds kort in elke Herzeelse straat hangen, draagt ook het monument dat vandaag onthuld is in het Straatje van de Vrede een vredesduif.

Op dit monument, gehouwen uit Balegemse zandsteen, staat een tekst van de dichter C.S. Adama van Scheltema geschreven: “Vrede spreidt gij uw zachte vleugels over de donkere aarde heen”. De vredesduif hangt dan ook trots bovenaan, met haar vleugels spreidend over Herzele.

Het is geschonken door de Nationale Strijdersbond van België en staat symbool voor hoop, vrijheid en verzoening. Het monument herinnert ons eraan dat vrede niet alleen een abstract concept is, maar een levende realiteit die samen verwezenlijkt kan worden.

Ook de Herzeelse leerlingen hebben hun steentje bijgedragen. Zij hebben, elk op hun eigen manier, vrede gevisualiseerd. Sommigen hebben met potloden gewerkt, anderen met verf … één school heeft zelfs stenen verzameld uit het Straatje van de Vrede en deze versierd.

“De creativiteit en het talent in onze scholen is werkelijk adembenemend”, klinkt het trots bij Benjamin Rogiers, schepen van feestelijkheden en voorzitter van het Oud-Strijderscomité Herzele. “Onze jeugd heeft vrede op een fantastische manier tot leven gebracht. Hun inspirerende werken gaan dan ook tijdens verschillende evenementen, waaronder dat van vandaag, te bewonderen zijn in De Wattenfabriek.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zorgambassadeur stelt boek voor in Aalst
Aalst

Zorgambassadeur stelt boek voor in Aalst

Onder grote belangstelling van zorgmedewerkers en zorgorganisaties, stelde
zorgambassadeur Candice De Windt haar boek “100 redenen om verpleegkundige te zijn, te
worden en te blijven” voor in CC De Werf.

Lees meer »