Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

WZC Ter Leen draagt bij aan het kookboek ‘Vergeten Eten’

WZC Ter Leen draagt bij aan het kookboek ‘Vergeten Eten’

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

WZC Ter Leen draagt bij aan het kookboek ‘Vergeten Eten’

Het kookboek ‘Vergeten Eten’ is voorgesteld. Dit kookboek is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen onder meer het keukenteam van WZC Ter Leen en het VTI in Aalst. Eetmomenten zijn voor iedereen belangrijk en in het bijzonder voor personen met dementie. Het kookboek staat dan ook vol gerechten die herinneringen bij hen oproepen en waarvan er perfect een fingerfood-variant gemaakt kan worden.

Het keukenteam van WZC Ter Leen sloot zich aan bij het project ‘Vergeten Eten’ van het VTI in Aalst. Dit project, dat focust op maaltijden en dementie, wil meer aandacht schenken aan het belang van eetmomenten voor personen met dementie. WZC Ter Leen kwam met dit initiatief in contact dankzij de Vereniging van de Oost-Vlaamse Grootkeukenkoks.

Binnen de bestaande werking van Ter Leen is er al geruime tijd aandacht voor persoonsgerichte zorg. Dit nieuwe project vormt dan ook een waardevolle aanvulling op de reeds lopende initiatieven binnen het WZC. Daarnaast biedt het de medewerkers van het keukenteam de kans om op een bijzondere manier bij te dragen aan het welzijn van hun bewoners.

De ontwikkeling van een kookboek met gerechten die herinneringen oproepen maakt deel uit van het project van het VTI in Aalst. Het keukenteam van WZC Ter Leen heeft daarvoor, net zoals enkele andere deelnemende WZC’s, een aantal van hun meest geliefde gerechten geselecteerd. “We zijn bijzonder trots dat ons keukenteam hieraan heeft bijgedragen”, verklaart Hilde Van Impe, schepen van sociale zaken. “Zoals het gezegde luidt … ‘de liefde gaat door de maag’. Dit geldt zeker voor onze bewoners met dementie.”

Daarom werd er voor elk gerecht ook een fingerfood-versie ontwikkeld. Het keukenteam van Ter Leen experimenteert al langer met fingerfood en merkt dat dit goed aanslaat. Zo krijgen personen met dementie het eten weer zelf in handen. Met bestek eten is immers niet altijd even evident meer voor personen met dementie.

Wil je zelf het kookboek aanschaffen, boordevol eenvoudige maar smakelijke gerechten? Neem dan contact op met dienstencentrum@herzele.be voor meer informatie.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck
Oost-Vlaanderen

Vier de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck

Op donderdag 11 juli viert de Provincie Oost-Vlaanderen de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het grootste recreatiedomein van Oost-Vlaanderen pakt uit met Vlaamse topartiesten (Metejoor, Willy Sommers, …) en heel wat randanimatie.

Lees meer »
Grootste outdoor skatepark van Vlaanderen
Sint-Lievens-Houtem

Grootste outdoor skatepark van Vlaanderen

Eén van de kleinste gemeenten van Oost-Vlaanderen, St-Lievens-Houtem, legt grootste skatepark van Vlaanderen (1000 m² groot!) aan op lagere schoolsite. Een uniek project, dat nu zaterdag 22 juni om 11u30 opent.

Lees meer »