Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Berts Vrienden winnen eerste RakkerKrak Quiz

Berts Vrienden winnen eerste RakkerKrak Quiz

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Berts Vrienden winnen eerste RakkerKrak Quiz

Vrijdagavond 26 april heerste er een gezellige drukte en gezonde spanning in Feestzaal Jo Baetens voor de start van de allereerste RakkerKrak Quiz. De ouderraad van GBS ’t Rakkertje trommelde 25 ploegen van elk zes deelnemers op voor een spannende quizavond. Berts Vrienden schoot de hoofdvogel af.

 
Met de opbrengst zal de ouderraad de werking van GBS ’t Rakkertje een extra duwtje in de rug geven. “We willen concreet meehelpen bij de aankoop van extra sportmateriaal voor de nieuwe turnzaal en bij de inrichting van de nieuwe groene speelplaats. Daarom danken we iedereen van harte om mee te komen quizzen en deze steun mogelijk te maken.”
 
“De quiz werd helemaal opgemaakt in het schoolthema. In acht pittige vragenrondes en twee tafelrondes testten we de parate schoolkennis van alle kandidaten op vlak van muzische vorming, wereldoriëntatie, wiskunde, lichamelijke opvoeding, aardrijkskunde, geschiedenis, taal én seksuele opvoeding. We probeerden om in elke ronde zowel moeilijke als makkelijkere vragen te stoppen. In elke ronde werd minstens één vraag gesteld door de leerlingen van ’t Rakkertje en er was telkens één vraag gelinkt aan 26 april. Tijdens de speeltijd kon iedereen wat stoom afblazen bij een lekker drankje of hapje.”
 
Hoge slaagcijfers
88% van onze deelnemers slaagde voor de quiz. De top tien van de ploegen slaagden bijna allemaal met grote onderscheiding. De winnaar ‘Berts Vrienden’ studeert af met grootste onderscheiding – een score van 127 punten op een maximale score van 151 punten. 
 
Het werd nog een spannende strijd, want op de tweede plaats kwam Lenn-IQ met 124 punten en grote onderscheiding. Purple Brain volgt met onderscheiding op de derde plaats met 112 punten. Met hulp van de lokale sponsors kregen de winnaars zes tickets voor de escape room ROOM 44. De tweede plaats kreeg een biermand geschonken door Bieren Beyl. De derde plaats ging naar huis met een wijnpakket van Vinea. Alle deelnemers werden getrakteerd op lekkere puddingsnacks van Olympia. Maar ook de rode lantaarns gingen niet met lege handen naar huis: zij kregen een pakket van GBS ’t Rakkertje én een gratis ticket voor een herexamen volgend jaar.
 
“Voor ons was het ook even spannend voor deze eerste editie, maar dankzij alle helpende handen van de ouderraad, leerkrachten en vrijwilligers was het een fijne avond. Zeker voor herhaling vatbaar!”
 
De volledige eindstand:
 1. Berts Vrienden – 127 punten
 2. Lenn-IQ – 124 punten
 3. Purple Brain – 112 punten
 4. Chinees massagesalon chez José Duchosoit
 5. Schoppendaas
 6. Tinetus
 7. Bralion
 8. Tis gebeurd
 9. Les Bien Quiz
 10. Verkwist (ex aequo)
 11. Wiewetjdana (ex aequo)
 12. Het VEGAnistisch overleg (ex aequo)
 13. Per seconde grijzer
 14. De clan van Pam
 15. Eizeringen Boyz
 16. Uitslover
 17. Zijn er nog happekes?  (ex aequo)
 18. Schenken ze daar Duvel?  (ex aequo)
 19. Allez kom  (ex aequo)
 20. Nog 35,5 dagen
 21. Girlpower  (ex aequo)
 22. Boerkes van Eizeringen  (ex aequo)
 23. Moesten wij bruine saus maken?
 24. Vriendenkring
 25. Hebben die nu weer vakantie?

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Rozenfestival 2024
Sint-Pieters-Leeuw

Rozenfestival 2024

Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma.

Lees meer »
 • Adverteren
 • Adverteren
 • Adverteren
 • Adverteren