Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Café Combinne opent de deuren

Café Combinne opent de deuren

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Café Combinne opent de deuren

Bij Café Combinne draait het om meer dan alleen koffie en thee. Dit praatcafé, een project mogelijk dankzij de subsidie van 6000 euro van de provincie Vlaams-Brabant in kader van “taalstimulering Nederlands” is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde in samenwerking met verschillende gemeentes. Café Combinne is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar Nederlandstaligen en mensen die Nederlands leren elkaar in een open en gezellige sfeer treffen. Hier kan je niet alleen je taalvaardigheden oefenen, maar ook verhalen uitwisselen en misschien wel nieuwe vriendschappen sluiten.

Wat is Café Combinne? 
Café Combinne is geen traditionele Nederlandse les of inburgeringstraject. In plaats daarvan komen deelnemers samen om te praten over alledaagse onderwerpen. Of je nu Nederlands wilt leren of gewoon houdt van een goed gesprek, Café Combinne biedt een ideale gelegenheid om je taalvaardigheden te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Waar en wanneer? 
Vanaf 20 maart verwelkomt Café Combinne iedere woensdagvoormiddag tussen 9 en 11 uur deelnemers in het bestaande Praatcafé op de Hendrik Ghijselenstraat 7. De bijeenkomsten zijn gratis en deelnemers kunnen vrij in- en uitlopen. Er staat gratis koffie, water en thee klaar voor alle aanwezigen.

Vrijwilligers maken het verschil 
Café Combinne wordt ondersteund door enthousiaste vrijwilligers, die specifiek zijn opgeleid om de gesprekken te begeleiden. Olena Kondratenko, een deelnemer uit Oekraïne, benadrukt het belang van Café Combinne: “Ik kwam naar België vanwege de oorlog in mijn land. In Lennik werk ik als begeleider op basisschool Spronk en ben ik vrijwilliger in de tweedehandswinkel RecyKleer. Café Combinne biedt mij een de kans om met Nederlandstaligen te praten en nieuwe mensen te leren kennen.”

Met Café Combinne wordt de lijst met sociale initiatieven gedragen door vrijwilligers in Lennik weer wat langer. Hun inzet draagt bij aan het succes van dit sociale initiatief.

Enkele vrijwilligers delen hun motivatie om bij Café Combinne betrokken te zijn:

  1. “Ook tijdens mijn pensioen zet ik mij graag verder in voor initiatieven die zich inzetten voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Op die manier blijf ik mij nuttig maken en help ik mensen groeien door mijn passie voor taal te delen.” zegt André De Kerpel trots.
  2. “Al 4 jaar werk ik als vrijwilliger bij verschillende sociale initiatieven. Het sociale contact en zelf het verschil kunnen maken in de hulp naar mensen toe, is mijn drijfveer om mij hiervoor te blijven inzetten.”, zegt Diane Lissens vastberaden.
  3. “Samenwerken met diverse mensen verrijkt mijn eigen wereldbeeld. Ik vind het geweldig om mensen te zien openbloeien door taaluitwisseling. Dat mensen met een andere moedertaal via een initiatief als Café Combinne bovendien de weg vinden naar andere Lennikse verenigingen, geeft mij veel voldoening.” haalt Maggie De Pauw aan.

Café Combinne is een waardevol initiatief dat niet mogelijk zou zijn zonder de inzet van deze betrokken vrijwilligers. Voor meer informatie en een overzicht van alle locaties, bezoek www.cafécombinne.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
Pepingen keurt afgezwakte CD&V motie voor jonge landbouwers goed. CD&V diende op de gemeenteraad van maart 2024 een motie in om de bekommernissen van de jonge landbouwers te ondersteunen.
Lennik

Uilenwandeling

Natuurpunt Lennik houdt op zaterdag 16 maart een rustige avondwandeling van ongeveer 4 km waarbij er geluisterd wordt naar uilengeluiden.

Lees meer »
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren