Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Fotoborden ter herinnering aan 50 jaar laatste tram – Lennik

Fotoborden ter herinnering aan 50 jaar laatste tram – Lennik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Fotoborden ter herinnering aan 50 jaar laatste tram – Lennik

Op 1 september 1972 reed de laatste tram door het Pajottenland. Ook Lennik telde destijds verschillende tramhaltes.

Lennikenaar Sam Van Belle, gepassioneerd liefhebber van oude trams en bussen, startte vorig jaar het project op en stelde 12 fotoborden samen waarop naast oude archieffoto’s ook verhalen staan uit de tijd van toen. De borden lopen langs de oude tramroutes door Lennik, Pepingen, Herfelingen, Sint-Pieters-Leeuw en Gooik.

Dankzij dit mooi initiatief krijgt de oude boerentram die de boeren gebruikten om hun groenten en fruit naar de markten in Brussel te brengen, opnieuw zichtbaarheid in de streek en blijven de verhalen verder leven. Via een QR code op het bord, kan er meer informatie geraadpleegd worden op Wikipedia.

In Lennik staan er op 3 locaties fotoborden waaronder op het Andreas Masiusplein, waar tot begin 1960 het stationsgebouw van Sint-Kwintens-Lennik stond. In het bijgebouw werden ook tijdelijk huwelijken voltrokken tijdens de verbouwing van het gemeentehuis, waaronder ook dat van Sam’s grootouders.

Langs de Lange Tramweg ter hoogte van het rustplekje en in Sint-Martens-Lennik op het kruispunt van de Schapenstraat en de Doelestraat werden ook borden geplaatst.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant

Resultaten Energiebesparende maatregelen 2023

Naar aanleiding van de energieprijzen, die o.w.v. de oorlog in Oekraïne fenomenaal de hoogte ingingen in de zomer van 2022, stevende gemeentebestuur Lennik af op een energiefactuur die van 271.000 euro naar 1.015.000 euro zou stijgen.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren