Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gemeentelijke basisschool ‘t Rakkertje opent nieuwbouw met moderne faciliteiten

Gemeentelijke basisschool ‘t Rakkertje opent nieuwbouw met moderne faciliteiten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gemeentelijke basisschool ‘t Rakkertje opent nieuwbouw met moderne faciliteiten

De gemeenteraad van lokaal bestuur Lennik stemde in 2006 reeds in met het samenvoegen van de twee locaties van GBS ‘t Rakkertje. Na jaren van planning en bouwwerkzaamheden is het moment eindelijk daar: de nieuwbouw opende vandaag, tijdens de opendeurdag, officieel haar deuren voor leerlingen, ouders en buurtbewoners.

Voordelen samenvoeging

  • Efficiëntie en kostenbesparing: Door de twee sites samen te voegen, worden onnodige ritten tussen de locaties vermeden. Dit leidt tot tijdwinst en lagere kosten.
  • Praktisch gemak: Alle kinderen bevinden zich nu op dezelfde site, wat de organisatie en communicatie vereenvoudigt.
  • Uniforme leermiddelen: Geen verdeling van leermiddelen over twee locaties; alles is nu centraal beschikbaar.

 

Faciliteiten en duurzaamheid

De nieuwbouw omvat drie ruime klaslokalen van ongeveer 70 m² elk. Deze zijn uitgerust met moderne technologie, waaronder videoborden. Automatische zonwering voorkomt oververhitting, terwijl het vCO2-gestuurde ventilatiesysteem zorgt voor optimale luchtkwaliteit.

Het nieuwe gebouw voldoet aan de geldende isolatienormen, waardoor het energieverbruik laag blijft. Voor de veiligheid van de kinderen is een state-of-the-art branddetectiesysteem geïnstalleerd, dat in de toekomst kan worden uitgebreid naar andere lokalen in de school.

Alle nieuwe lokalen zijn rolstoeltoegankelijk dankzij een lift en een hellende toegangsweg vanaf de speelplaats. Binnenkort wordt de polyvalente zaal/turnzaal uitgerust met klimrekken en andere apparatuur, zodat alle LO-lessen op de eigen site kunnen plaatsvinden. De zaal is zo’n kleine 200 m² groot en beschikt over kleed- en doucheruimtes.

 

Investering

Het totale project, inclusief nieuw meubilair, kostte 2.400.000 euro. Een aanzienlijk deel van dit bedrag, voorlopig al 1.107.000 euro, wordt gedragen door Agion, wat bijdraagt aan de realisatie van deze moderne onderwijsfaciliteit.

 

Over GBS ’t Rakkertje

GBS ‘t Rakkertje biedt kwalitatief onderwijs aan kleuters en lagere schoolkinderen en heeft als missie om rakkers te vormen die in zichzelf geloven met zicht op eigen kunnen. Daarom ontwikkelde de gemeentelijke basisschool een visie met als kernwaarden: vertrouwen, openheid en samenwerken.

“Met deze vernieuwde locatie zetten we een belangrijke stap in de toekomst van ons onderwijs.”

GBS ’t Rakkertje, Assesteenweg 125 | 02 532 48 02 | gemeenteschool@lennik.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Adverteren