Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Het JAC, het jongerenaanbod van het CAW, komt naar Lennik

Het JAC, het jongerenaanbod van het CAW, komt naar Lennik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het JAC, het jongerenaanbod van het CAW, komt naar Lennik

Lokaal bestuur Lennik heeft een belangrijke stap gezet in het ondersteunen van de mentale gezondheid van haar jongeren. Met steun van de Provincie Vlaams Brabant en een subsidie van zo’n 30.000 euro uit het Europese herstelfonds heeft Lennik een JAC-punt opgezet. Dit initiatief biedt jongeren een toegankelijke plek waar ze wekelijks een luisterend oor kunnen vinden.

Het nieuwe JAC-punt, gelegen nabij de bibliotheek in Sint-Martens-Lennik, zal vanaf 17 april operationeel zijn. Hannah of Arno, collega’s van het JAC, zal elke woensdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur aanwezig zijn om jongeren, op afspraak, te ondersteunen. Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen het lokale bestuur van Lennik, JAC en LEADER, een programma dat subsidies biedt voor plattelandsontwikkeling.

Burgemeester Irina De Knop benadrukt het belang van het initiatief: “Lennik zet al enkele jaren in op het mentale welzijn van onze jongeren. Na de uitdagingen die de coronapandemie met zich meebracht, willen we ons aanbod versterken. Het JAC-punt zal een cruciale rol spelen in het bieden van preventieve hulpverlening aan jongeren, waarbij ze weten dat ze altijd welkom zijn en er iemand beschikbaar is om hen te ondersteunen.”

Lore, preventiemedewerker van het JAC Asse-Halle, legt uit: “We zien een toenemend aantal jongeren dat de weg vindt naar het JAC. Het is fantastisch dat we nu een eigen plek krijgen in Lennik. We streven ernaar een vertrouwd gezicht te worden voor de jongeren hier.”

Naast individuele ondersteuning gaan de gemeente en het JAC ook in overleg met scholen en jeugdverenigingen in Lennik om de behoeften van jongeren te identificeren en passende initiatieven zoals vormingen en workshops aan te bieden. Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen bij het JAC terecht voor gratis ondersteuning. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en worden geleid door professionals die gebonden zijn aan het beroepsgeheim.

Om de behoeften van jongeren in Lennik beter te begrijpen, is er ook een enquête opgesteld. Alle jongeren tussen 12 en 25 jaar worden aangemoedigd om de enquête in te vullen, waarbij ze kans maken op een van de 5 duo cinematickets. De enquête is beschikbaar tot en met dinsdag 30 april via https://forms.gle/8BxQZVGPoB61ysxM9.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant

Resultaten Energiebesparende maatregelen 2023

Naar aanleiding van de energieprijzen, die o.w.v. de oorlog in Oekraïne fenomenaal de hoogte ingingen in de zomer van 2022, stevende gemeentebestuur Lennik af op een energiefactuur die van 271.000 euro naar 1.015.000 euro zou stijgen.

Lees meer »
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren