Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

In Lennik zit je goed

In Lennik zit je goed

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In Lennik zit je goed

Lennik heeft heel wat toeristische troeven, zeker op vlak van zachte recreatie met wandel- en fietsnetwerken. O.b.v. statistieken en een bevraging van gebruikers van deze netwerken in het achterhoofd, werd de nood aan meer rustplekjes onder de vorm van zitbanken/picknickbanken langsheen het fiets- en wandelnetwerk duidelijk.

31 mooi ingerichte rustplekjes
Langsheen het fiets- en wandelnetwerk in Lennik werden de afgelopen 2 jaar 31 rustplekjes (opnieuw) ingericht, welke je in één mooie overzichtskaart terugvindt op https://www.lennik.be/rustplekjes.

Dankzij de opwaardering van de bestaande en de inrichting van nieuwe rustplekjes kom je er nu tijdens je wandeling of fietstocht door Lennik altijd wel eentje tegen waar je gezellig even tot rust kan komen.

Gezellig picknicken
Word je helemaal warm van een heerlijke picknick onderweg?
Stop dan zeker aan één van volgende 15 rustplekjes die met een picknickbank werden uitgerust: Bree-Eikweg, site Jo Baetens, Nelleken, Lange Tramweg, geboorteboomgaard Eizeringen, Saffelbergkapel, Korte Tramweg, natuurpark Slagvijver, Sint-Elooistraat, WCD Den Bleek, Dekenijtuin SKL, Markt, Dekenijtuin Gaasbeek, Coudenborre & Tomberg.

Nieuwe wandelfiches
Lennik was één van de pioniers van het huidige wandelnetwerk en kent daardoor ook een fijnmazig netwerk met niet minder dan 86 km trage wegen opgenomen in het netwerk. Daarnaast is er uiteraard ook het fietsnetwerk Vlaams-Brabant waarvan +/- 32 km op Lenniks grondgebied loopt.

“Om onze wandelingen doorheen onze groene gemeente nog meer in de kijker te zetten, worden nieuwe wandelfiches uitgewerkt. Hierop wordt de wandeling kort toegelicht, krijg je een overzicht van de te volgen knooppunten en worden de rustplekjes op je route in de kijker gezet. Wij zijn maar wat trots om je hier te verwelkomen!”, klinkt het.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Adverteren