Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Installatie 4 extra trajectcontroles te Lennik

Installatie 4 extra trajectcontroles te Lennik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Installatie 4 extra trajectcontroles te Lennik
In het kader van de verkeersveiligheid komen er op het grondgebied Lennik 4 extra trajectcontroles bij. Trajectcontrole is een ideaal middel om overdreven snelheid aan te pakken. Bestuurders dienen zich over een langer traject aan de maximumsnelheid te houden terwijl dat bij een flitspaal maar op één plaats is. Ze zorgt dus niet alleen voor een gelijkmatige verkeersstroom maar ook voor een rustiger wegbeeld doordat chauffeurs niet meer bruusk op de rem gaan voor de flitspaal. 4 nieuwe trajecten: Gemeente Lennik heeft reeds 3 actieve trajectcontroles op de Schapenstraat, Brusselsestraat en Joseph Van den Bosschestraat en breidt dit uit met 4 extra trajecten. De extra trajecten situeren zich allemaal op straten met een maximumsnelheid van 50 km/u: • Gustaaf Breynaertstraat • Negenbunderstraat • Frans Van der Steenstraat • Gustaaf Van der Steenstraat Deze trajecten werden gekozen op basis van vaststellingen en tellingen en dit in samenspraak met de politie.

Hoe werkt een trajectcontrole?

Camera’s nemen een foto op het begin- en eindpunt van het traject. Zo kan de tijd tussen de twee foto’s en dus ook de gereden snelheid worden bepaald. Als de gemiddelde snelheid hoger is dan de toegelaten snelheid, dan ontvang je een boete. Naast het bepalen van de gemiddelde snelheid van een voertuig kunnen de camera’s ook gebruikt worden door de politiediensten in de strijd tegen kleine en grote criminaliteit, voornamelijk door de recherche- en de interventiediensten. De installatie van de trajecten wordt uitgevoerd in verschillende fases. De fysieke installatie gebeurt voor het bouwverlof. Na de installatie moeten de trajecten nog gekeurd worden en dan pas mogen ze officieel opgestart worden. De Gemeente verwacht dat de trajecten tegen eind augustus operationeel zullen zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
Pepingen keurt afgezwakte CD&V motie voor jonge landbouwers goed. CD&V diende op de gemeenteraad van maart 2024 een motie in om de bekommernissen van de jonge landbouwers te ondersteunen.
Lennik

Uilenwandeling

Natuurpunt Lennik houdt op zaterdag 16 maart een rustige avondwandeling van ongeveer 4 km waarbij er geluisterd wordt naar uilengeluiden.

Lees meer »
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren