Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Interactieve debatavond 23 mei 2024

Interactieve debatavond 23 mei 2024

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Interactieve debatavond 23 mei 2024

Marnixring Land van Gaasbeek nodigt op donderdagavond 23 mei (19 uur) Rik Van Cauwelaert, Stavros Kelepouris en Alain Gerlache uit voor een interactieve debatavond in het teken van de Europese, Vlaamse en Federale verkiezingen die plaatsvinden op zondag 9 juni.

De aanwezigen zullen met behulp van hun smartphone hun standpunt (vrijwillig en anoniem) kenbaar kunnen maken over de besproken thema’s.

De avond vindt plaats in ’t Krekelhof, Drie Egyptenbaan 11 te Gooik. We verwelkomen vanaf 19 uur. Het interactief panelgesprek start om 19 uur 45. Nadien kan er nog nagepraat worden tijdens een walking diner.

Deelnemen aan deze avond kan mits aanmelden via landvangaasbeek@gmail.com en door het storten van € 80 per persoon op rekeningnummer BE20 7512 0393 4456 van Marnixring Land van Gaasbeek (met vermelding van de namen van de deelnemers).

Om organisatorische redenen vragen we om aan te melden voor 13 mei.

Marnixring Land van Gaasbeek ondersteunt de werking van de School van Gaasbeek en recent de eerste Egmontlezing door Brigitte Herremans in het Kasteel van Gaasbeek.

 

Deelnemers aan de gespreksavond:

Rik Van Cauwelaert heeft meer dan 40 jaar ervaring als journalist waarvan meer dan 25 jaar bij het weekblad Knack en is reeds vele jaren actief als columnist bij De Tijd (Paleis der Natie). Hij is een veel gevraagde gast in politieke praatprogramma’s zoals de Afspraak en Terzake waar hij duiding en vlijmscherpe analyse geeft bij de onderwerpen.

Stavros Kelepouris is Wetstraatjournalist bij De Morgen en de jongste stem in het debat die regelmatig opduikt in politieke praatprogramma’s op de VRT.

Alain Gerlache is journalist, columnist voor De Morgen en politiek commentator bij de RTBF. Hij schreef recent ‘Het verhaal van Wallonië’ (Ertsberg 2023) en maakte met Ivan De Vadder de tweetalige podcast Plan B over de verstandhouding tussen de gemeenschappen in België

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
Pepingen keurt afgezwakte CD&V motie voor jonge landbouwers goed. CD&V diende op de gemeenteraad van maart 2024 een motie in om de bekommernissen van de jonge landbouwers te ondersteunen.
Lennik

Uilenwandeling

Natuurpunt Lennik houdt op zaterdag 16 maart een rustige avondwandeling van ongeveer 4 km waarbij er geluisterd wordt naar uilengeluiden.

Lees meer »
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren